Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Britse Network Rail bouwt 300 afhaalpunten

Britse Network Rail bouwt 300 afhaalpuntenDe Britse railinfrastructuurbeheerder Network Rail is van plan om samen met ondernemer Lloyd Dorfman 24 miljoen pond te steken in het bedrijf Doddle, waar beide eigenaar van zijn. Doddle is een keten van afhaalpunten die op diverse stations in het Verenigd Koninkrijk gebouwd moeten worden.

In december vorig jaar startte Network Rail de pilot met afhaalpunten op treinstations. Het eerste pick-up-point werd op Milton Keynes Central geplaatst en al snel volgden locaties op London Paddington en het station van Woking.

De test is blijkbaar positief uitgevallen, want nu heeft Network Rail plannen bekendgemaakt om click-and-collect-punten op meer dan driehonderd stations verspreid over het land te plaatsen. Met de investering in Doddle worden er meer dan drieduizend banen gecreëerd de komende drie jaar.

“Zeven dagen per week open tot laat, zullen de Doddle-shops passen in de drukke levensstijlen van mensen en ze de mogelijkheid bieden om te bepalen hoe, wanneer en waar ze hun pakketjes versturen, retourneren en ontvangen. Veel vestigingen zullen pashokjes bevatten en er is een gemakkelijk te gebruiken website en een meldingendienst via sms en e-mail”, zo valt te lezen op de site.

Volgens eigen onderzoek gebruikt bijna zestig procent (59%, oftewel 30 miljoen Britten) click-and-collect, wat een stijging is van de 45% (23 miljoen) die dit een halfjaar geleden deed. “Maar deze groep zou vaker gebruik maken van de dienst als er een gemakkelijkere manier was om pakketjes terug te sturen.”

Het zal nog druk worden op de Britse stations, aangezien London Underground vorig jaar experimenteerde met click-and-collect-punten voor supermarktketen Asda, terwijl de metrodienst van Londen ook samenwerkt met Tesco, Waitrose en kluisjesbedrijf Inpost om soortgelijke diensten te leveren op verschillende stations. En het zijn niet alleen stations waar dit soort afhaalpunten gretig aftrek vinden. Zo heb je ook nog Amazon die afhaalkluisjes heeft neergezet in winkels en eBay die samenwerkt met Argos. En er is Collect+, dat consumenten de mogelijkheid biedt om online gekochte producten af te halen en te retourneren bij meer dan vijfduizend winkels.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch