Bringly breidt uit naar het zuiden

Bringly breidt uit naar het zuiden

Bezorgplatform Bringly waagt de stap naar het zuiden van Nederland. De bezorgdienst, die same-day-delivery aanbiedt, is nu ook actief in Eindhoven, Tilburg, Helmond, Maastricht en Venlo.

In deze vijf steden zullen fietskoeriers pakketjes van lokale en grote retailers nog dezelfde dag bezorgen vanuit fysieke winkels. De pakketjes worden, net als in de andere steden waar Bringly al actief, is binnen één uur of op dezelfde avond tussen 17 en 21 uur afgeleverd.

Actief in 20 steden

Bringly begon vorig jaar zomer in Amsterdam, waarna het spoedig uitbreidde naar grote steden als Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Op dit moment is het platform met haar same-day-delivery actief in 20 steden, waaronder ook Nijmegen, Groningen en Leeuwarden.

Orders toevoegen via API of dashboard

Retailers kunnen ervoor kiezen om bestellingen toe te voegen aan het bezorgnetwerk via een API of via het Bringly Dashboard. “Wij zijn van mening dat een pakketje niet van buiten de stad hoeft te komen via een vervuilende bestelbus, als de producten ook lokaal en in de buurt van de klant in een winkel liggen”, zo zegt oprichter Rajiv Laigsingh.

Retailers kunnen dezelfde ervaring bieden als de grote ecommerce-spelers.

“Door onze software en ons netwerk van professionele fietskoeriers beschikbaar te stellen kunnen zowel lokale als grote retailers dezelfde klantervaring bieden als de grote ecommerce-spelers, volledig CO2-neutraal.”

Uitbreiding na investering

De uitbreiding naar het zuiden volgt enkele maanden nadat Bringly een niet nader genoemd bedrag heeft opgehaald bij ASIS Ventures. Het geld zou worden gebruikt om meer retailers aan fysieke winkels te koppelen en om de software en integraties voor retailers verder te ontwikkelen.

De 20 locaties waar Bringly op dit moment actief is.
De 20 locaties waar Bringly op dit moment actief is.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten