lightspeed ecommerce

Brillen passen voor de webcam

Econsultancy riep onlangs de winnaars uit van de Innovation Awards 2009. Winnaar is Glassesdirect.co.uk, dat augmented reality gebruikt om klanten brillen te laten passen. 

Augmented reality is een techniek waarbij de webcam wordt ingezet om een interactieve omgeving te creëren. Ook Wehkamp maakte er onlangs gebruik van met een advertentie in Metro die zorgde voor een uniek 3D-effect wanneer deze voor de webcam gehouden werd.

Bij Glassesdirect kun je de brillen van je keuze projecteren op je gezicht, dat via de webcam zichtbaar is op het scherm. Door precies binnen de aangegeven lijnen plaats te nemen kan de bril goed op het gezicht geplaatst worden. Vervolgens kan je je gezicht draaien terwijl de bril meedraait. Zo zie je zelfs de zijkanten van de bril.

Deze techniek zorgt ervoor dat veel klanten eerder die stap zetten de bril van hun keuze te bestellen. Het is immers belangrijk dat een bril staat bij de vorm van je gezicht, en een mooie bril hoeft je niet persé ook mooi te staan. Door de augmented reality techniek krijgen kopers voor het bestellen al een idee of de bril hen staat of niet en zal voor vele een grote drempel worden weggenomen.

Ook de Fashionista tool, onder anderen gebruikt door Tobi.com, werkt volgens hetzelfde principe. In deze virtuele kleedkamer projecteer je met behulp van een stuk papier en de webcam kledingstukken op je lichaam. Een goed idee en een grote stap in de overbrugging van het verschil tussen online en ofline winkelen. De vraag is echter of deze techniek voor kledingstukken echt iets toevoegt. Je kunt kledingstukken namelijk niet perfect passend projecteren en krijgt hierdoor geen waarheidsgetrouw beeld van het kledingstuk.

Voor de online verkoop van brillen is dit wel een hele goede zet. Een product dat niet vervormt door de drager is meer geschikt voor deze techniek, en doordat de koop van een bril zo afhankelijk is van of deze staat lijkt het eigenlijk onmogelijk online brillen te verkopen zonder deze tool!

Ga eens kijken op Glassesdirect.co.uk en bekijk de demo. 

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten