menu

Breng ecommerce in je WordPress website

wordpress ecommerceWordPress is van oorsprong open source weblog software maar wordt internationaal zoveel gebruikt en er zijn zoveel extenties dat er alles mee mogelijk is. Zo ook echte ecommerce toepassingen.

Wat is WordPress
Wordpress is in 2003 gestart en van oorsprong een software pakket om een weblog mee te beginnen. In 2003 waren er verschillende CMS systemen op de markt maar bloggen was nog niet erg populair en de bestaande systemen leken hier niet goed op aangepast. WordPress was de eerste (of bekendste) open source software die hier verandering in wist te brengen. Met WordPress zijn tientallen duizenden weblogs gemaakt waarvan enkele zijn uitgegroeid tot grote internationale websites.

 

Deze websites groeien zelf door en er moet steeds meer mee kunnen. Zo komen er dan ook regelmatig extenties uit voor WordPress. Enkele van deze extenties zijn interessant omdat ze je helpen via je website welke gemaakt is met WordPress, geld te verdienen.

Hierbij interessante ecommerce plugins:

 • WP e-Commerce
  Dé WordPress ecommerce webwinkel plugin. Dit is een compleet ontwikkeld webwinkel formule welke helemaal aansluit op WordPress. Het heeft eigenlijk alle functionaliteiten die een webwinkel nodig heeft. Daarnaast is het lekker toekomst gericht met aardig wat web2.0 toepassingen al standaard geintergreerd.
  http://www.instinct.co.nz/e-commerce/
 • eShop
  Alternatief voor WP e-Commerce is eShop. Persoonlijk ben ik er minder fan van maar voor basic shops een aardig alternatief. De shop is zo opgezet en heeft enkele handige functies. Voor zover mij bekend is de ontwikkeling flink actief en eShop zou in de toekomst zomaar mijn eerste keuze kunnen worden.
  http://wordpress.org/extend/plugins/eshop/
 • WP Live-Shopping
  Een widget om te installeren in WordPress. Hiermee kun je gemakkelijk relevante shopping artikelen waarover je op je weblog geschreven hebt, tonen in een widget op je website. Je kunt hem vrij gemakkelijk toevoegen aan je sidebar.
  http://www.liveshoppingwidgets.de/
 • Paypal Shortcodes
  Met deze plugin kun je Paypal codes in weblog artikelen plaatsen door middel van een simpele shortcode. Als je vaak blogs plaatst over aanbiedingen of nieuwe artikelen is dit een manier om deze direct vanuit je weblog te verkopen. In de versie die ik gebruik zit nog geen management systeem. Je moet dan ook even paypal-shortcodes.php handmatig editen.
  http://pixline.net/2008/05/paypal-shortcodes-plugin/en/
 • WP Auctions
  Verkoop je restpartijen per opbod? Heb je een goed weblog waarmee je dit zou kunnen doen? Dan is deze plugin ideaal. Met WP Auctions kun je gratis veilingen houden.
  http://www.wpauctions.com/

Het lijstje is hiermee nog bij lange na niet reprensentatief want voor WordPress zijn er vele plugins. Met welke plugins versterk jij je ecommerce activiteiten? Reageer!

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan