Bpost en Colruyt testen robotpakken voor magazijnmedewerkers

Bpost en Colruyt testen robotpakken voor magazijnmedewerkers

Bpost, Colruyt en nog tien andere bedrijven zijn in samenwerking met het Vlaams Instituut voor de Logistiek een test gestart, waarbij logistieke medewerkers een robotpak zullen dragen. Met het zogeheten exoskelet kunnen medewerkers gemakkelijker zware objecten optillen.

Met het nieuwe project wil het Vil testen of deze draagbare robotpakken kunnen helpen met het verminderen van rug- en schouderklachten bij mensen die actief zijn in de logistieke sector. Twaalf Belgische bedrijven, waaronder Bpost, Colruyt en Delhaize, werken de komende tijd mee aan de proef.

“Exoskeletons kunnen worden beschouwd als draagbare robotpakken die het menselijk lichaam een boost geven met betrekking tot kracht en uithoudingsvermogen. Tegenwoordig worden ze reeds ingezet bij revalidatieprocessen (in de gezondheidszorg) en ook in de industrie bij het hanteren van zware gereedschappen”, zo legt het VIL uit.

Twee typen exoskeletten worden getest

De proef, die afgelopen dinsdag officieel van start ging, bestaat uit tests met twee verschillende robotpakken: het passieve exoskelet dat vooral preventief en ondersteunend werkt en het motorisch aangedreven exoskelet dat vooral voor meer kracht bij werknemers moet zorgen.

Deelnemende bedrijven: Atlas Copco, bpost, Colruyt, Conway, Danone, Delhaize, Gates Distribution Center, H.Essers, Honda Motor Europe Logistics, Limburg.Net, Oesterbank en Sortbat.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten