Booste verstrekt leningen aan webshops

Booste verstrekt leningen aan webshops

Het Poolse bedrijf Booste opent binnenkort haar deuren in Nederland. Het biedt leningen voor webwinkels en andere ecommerce-bedrijven. Goedkeuring kan binnen een dag plaatsvinden en terugbetalen gaat op basis van omzet.

De lancering van Booste in Nederland gebeurt dankzij een financieringsronde waarin het 12 miljoen euro ophaalde. De Poolse fintech breidt haar diensten daarnaast ook uit naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Aflossing afhankelijk van de omzet van je webshop

Booste houdt zich bezig met RBF-investeringen, waarbij de afkorting staat voor revenue-based financing. Oftewel: financiering op basis van omzet. Een deel van de toekomstige omzet wordt gebruikt als wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse aflossing, totdat het leenbedrag en een eenmalige vergoeding (van 6 of 9 procent) zijn afbetaald.

Binnen een dag ontvang je een offerte.

Booste keurt aanvraag binnen één dag

Daarnaast zegt het Poolse bedrijf te werken met snelle goedkeuringen. “Dankzij ons datagestuurde proces ontvang je een offerte binnen een dag, in plaats van in enkele weken.” Ook voert het geen kredietcontroles uit, kijkt het niet naar vermogensverlies of persoonlijke garanties.

In plaats daarvan moet de webwinkelier zijn of haar ecommerce- en marketingaccounts toevoegen, waarna Booste deze data analyseert voor de kredietverstrekking. Webwinkeliers kunnen data uploaden van onder andere Shopify, Prestashop, WooCommerce, Facebook, Google Analytics en Google Ads.

Booste focust zich volledig op ecommerce.

Booste legt nadrukkelijk uit geen bank te zijn en ook geen durfkapitaalfonds. “Wij begrijpen en werken met slechts één bedrijfstype: ecommerce.” Het financiert bedrijven om ze verder te helpen met hun online marketing, advertenties of voorraad.

Lenen via Booste

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten