menu

Bol.com, wie is in hemelsnaam Ernie?

Bol.com, wie is in hemelsnaam Ernie?Bol.com heeft als een van de weinige webwinkels in Nederland een bekende en populaire mascotte. Het bolle blauwe mannetje dat zowel op tv, als offline en op internet verschijnt in reclames van de ecommerce-gigant gaat al jaren door het leven als Billie. Dachten we… Want wie is toch die mysterieuze Ernie?

Bol.com mascotte Billie! Toch?
Billie kennen we allemaal toch? Dat mannetje dat te zien is in verschillende reclames heeft een compleet eigen pagina op de persafdeling van Bol.com. Wat wij echter nog niet wisten, was dat het mannetje ook een tweelingbroer heeft.

Of is het Ernie van Bol.com?!
Ernie, dat is toch die Sesamstraat-vriend van Bert? Klopt, maar het is blijkbaar ook iemand die de mascotte is of was van Bol.com. Kijk maar eens naar de informatie op Retailwiki over het ‘Bol.com-mannetje’, kijk maar eens naar deze fanhyve of lees als je nog niet overtuigd bent eens het blogbericht van een Bol.com-medewerker.

En dan is er ook nog dat éne persbericht van Bol.com zelf, dat alweer uit 2008 stamt, waar wordt gesproken over ‘Ernie, de bekende bol.com character’. Nu lopen wij al een aardig tijdje mee in de ecommerce-wereld, maar hebben we nooit, dus ook vier jaar geleden niet, iets gehoord over een Ernie van Bol.com.

 
Billie. Of Ernie. Of ex-Ernie. Of post-Billie. Of euh…

Wie is Ernie?!
Wie was toch die mysterieuze Ernie en waarom wordt die zo angstvallig doodgezwegen op het internet? Is het de impopulaire voorganger van Billie? Of zijn aan lager wal geraakte tweelingbroer? Een doorgedraaide imitator van Billie, of juist zijn verre neef? In het eerder genoemde blogbericht van Java-ontwikkelaar Björn Hermans, die al sinds 2007 werkzaam is bij Bol.com, lazen we in ieder geval dit: “We hebben, zoals je op de homepage al meteen kan zien, er twee nieuwe Ernie’s bij. Ernie is de mascotte van bol.com, en die heeft nu gezinsuitbreiding gekregen in de vorm van een vrouwtje en – naar ik aanneem – een zoontje.” Is Billie wellicht de zoon van Ernie? Maar waar is papa dan gebleven en waarom komt diens vrouw nooit in beeld?

In 2008, hetzelfde jaar als waarin er werd gesproken over Ernie, kwam ook naar voren dat Bol.com van start ging met Billie, die toen nog niet veel meer was dan een chatbot. In het bericht op Marketingfacts staat duidelijk: “Bol.com brengt haar merkkarakter tot leven door hem als Billie te dopen”. 

Is Billie dan toch gewoon Ernie, maar dan met een naamswijziging? Saai, hoor…

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch