Bol.com promoot B Corp-bedrijven

Bol.com promoot B Corp-bedrijven

Bol.com heeft sinds kort een aparte categorie voor zogeheten B Corp-bedrijven. Dit zijn ondernemingen die het keurmerk B Corp dragen en dus winst en duurzaamheid in evenwicht willen brengen.

B Corps is een organisatie die een mondiale economie wil waarbij bedrijven ten goede worden gebruikt. Die naast winst ook duurzaamheid opnemen in hun bedrijfsmissie. “Zo’n onderneming is doelgericht en levert voordelen op voor alle belanghebbenden en niet alleen de aandeelhouders”, zo luidt hun missie. “Hiermee zetten zij zich in voor een betere wereld voor werknemers, klanten, leveranciers, samenleving en het milieu.”

81 Nederlandse bedrijven

Op haar categoriepagina met duurzaam assortiment vergelijkt Bol.com de B Corp-certificering met “een fairtrade-label voor koffie of het Eko-keurmerk voor biologische producten, maar dan voor bedrijven.” In Nederland zijn er momenteel 81 bedrijven die het certificaat mogen dragen. Hieronder vallen webwinkels als die van Vanhulley, Yoni Beebox en Auping, maar ook techbedrijven als WeTransfer, SnappCar en Triodos Bank.

Onder andere Dopper en Tony’s Chocolonely komen van B Corp-bedrijven.

Meer dan 5000 producten van B Corp-bedrijven

Om dergelijke bedrijven (en de bijbehorende producten) beter onder de aandacht te krijgen, heeft Bol.com nu een aparte categorie gemaakt voor deze organisaties, zo meldt Duurzaam Ondernemen. Onder de meer dan vijfduizend resultaten bevinden zich onder andere de drinkflessen van Dopper, de thee van Pukka en de chocoladerepen van Tony’s Chocolonely.

Hoe word je een B Corporation?

Op Sprout is een uitgebreid artikel te lezen over hoe je een B Corporation wordt. Hierin vertellen ondernemers van onder andere OnePlanetCrowd en Dopper hoe je door de selectie komt. Sommigen noemen het aanmeldingsproces ‘best wel pittig’ en een van de ondervraagde bedrijven had zelfs een halfjaar gespendeerd aan de procedure.

Een B Corp-certificaat krijg je niet zomaar.

B Corp op Bol.com
B Corp op Bol.com
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten