menu
lightspeed ecommerce

Boekhouding software voor webwinkeliers

boekhouding softwareAlhoewel de boekhouding zelf niet anders is hebben webwinkel eigenaren wel vaak specifieke eisen met koppelingen met iDeal, voorraad- en/of debiteurenbeheer. Wat is de beste boekhoud software voor webwinkeliers?

De laatste tijd zijn er enorm veel bedrijven die willen ondersteunen bij de online boekhouding. Er zijn minimaal 20 bedrijven die zelfs zijn gespecialiseerd in online boekhoudsoftware voor het MKB. Vaak met leuke extra’s als mooie overzichtspaginas met grafieken etc., inclusief een mooi debiteurenbeheer, liquiditeits- en solvabiliteitsberekeningen en ga zo maar door. Leuk voor de ondernemer maar niet direct essentieel voor een webwinkel eigenaar. Voor de ecommerce ondernemers is het veel interessanter om te weten of het boekhoudpakket aansluit op de webwinkel software en op zaken als iDeal en PayPal bijvoorbeeld.

Wij hebben de online aanbieders van boekhouding software eens onder de loep genomen en een selectie gemaakt van bedrijven welke in onze ogen momenteel goede software aanbieden voor webwinkeliers.

In alfabetische volgorde.

Exact Online
Een die zeker niet kan missen in het rijtje van online boekhoudsoftware aanbieders is Exact. Een bedrijf dat al sinds 1984 bezig is met administratie maar prima actueel weet te blijven. Van de online boekhoudbedrijven is Exact een van de grootste. Hierdoor betrouwbaar en veilig te noemen. Maar saai en oudbollig gelukkig niet. Zo is het een van de weinigen met een unieke aansluiting met Magento. Magento is enorm in opkomst. Een van de snelst groeiende open source webwinkel formules. Deze aansluiting is verzorgd door Vivendo. Exact heeft duidelijke .CSV en .XML koppelingen waardoor voorraadadministratie en automatische koppelingen prima mogelijk zijn.

Moneybird
Misschien iets minder uitgebreid maar hierdoor mogelijk wel gebruiksvriendelijker en eenvoudiger is Moneybird. Een in 2008 op de markt gekomen online boekhoudpakket. Een goed systeem voor de B2B webwinkelier die ook wil werken met facturen die met het systeem gemakkelijk kunnen worden gestuurd. Ook kunnen deze online worden ingezien. Inclusief overzicht en, best of all, directe iDeal betaalmogelijkheid. Reken maar dat dit je debiteurenstand ten goede komt!

Reeleezee
Reeleezee is real easy. Oké dat is iets te gemakkelijk maar het is een stabiele partij dat al jarenlang prima boekhoudsoftware kan leveren. Misschien herken je de naam van het pand langs de A2 tussen Utrecht en Amsterdam? De meeste boekhoud- en accountantskantoren zijn bekend met Reeleezee. Wat, als je wat groter wordt, wel prettig is. Wederom de mogelijkheid te importeren en exporteren via .CSV bestanden. Collega blogger Mitch op Webwinkelblog.nl leek eerder al te spreken over Reeleezee en ook wij vinden het een kanshebber.

Alternatieven
Bovenstaande zijn pakketten waarmee wij ervaring hebben. Bekende alternatieven zijn, E-boekhouden en Twinfield. Een nieuwkomer is Yuki waarover op deze markt momenteel veel te doen is.

Ben jij webwinkelier en heb jij een boekhoudpakket genomen om een andere reden, koppeling of eigenschap? Laat het ons weten en reageer op dit bericht! We staan zeker open voor reacties!

Bron en disclaimer
Artikel is mede tot stand gekomen omdat ik zojuist admininistratie- & boekhoudsoftware heb onderzocht. Links zijn mede affiliatelinks die ik toevallig toch gevonden heb maar hebben zeker geen invloed gehad op de keuze van de bedrijven.

Tags

Reacties