Boekhouding software voor webwinkeliers

boekhouding softwareAlhoewel de boekhouding zelf niet anders is hebben webwinkel eigenaren wel vaak specifieke eisen met koppelingen met iDeal, voorraad- en/of debiteurenbeheer. Wat is de beste boekhoud software voor webwinkeliers?

De laatste tijd zijn er enorm veel bedrijven die willen ondersteunen bij de online boekhouding. Er zijn minimaal 20 bedrijven die zelfs zijn gespecialiseerd in online boekhoudsoftware voor het MKB. Vaak met leuke extra’s als mooie overzichtspaginas met grafieken etc., inclusief een mooi debiteurenbeheer, liquiditeits- en solvabiliteitsberekeningen en ga zo maar door. Leuk voor de ondernemer maar niet direct essentieel voor een webwinkel eigenaar. Voor de ecommerce-ondernemers is het veel interessanter om te weten of het boekhoudpakket aansluit op de webwinkel software en op zaken als iDeal en PayPal bijvoorbeeld.

Wij hebben de online aanbieders van boekhoudsoftware eens onder de loep genomen en een selectie gemaakt van bedrijven welke in onze ogen momenteel goede software aanbieden voor webwinkeliers.

Op alfabetische volgorde:

E-boekhouden
e-Boekhouden biedt een volledig boekhoudpakket voor zowel kleine zzp’ers als gevorderde bedrijven in het mkb. Het is niet specifiek gericht op de ecommerce, maar ook met een webwinkel zul je hier prima mee uit de voeten kunnen.

Exact Online
Een die zeker niet kan missen in het rijtje van online boekhoudsoftware aanbieders is Exact. Een bedrijf dat al sinds 1984 bezig is met administratie maar prima actueel weet te blijven. Van de online boekhoudbedrijven is Exact een van de grootste. Hierdoor betrouwbaar en veilig te noemen. Daarnaast automatiseert het ook veel zaken voor de ecommerce. Zo heeft het koppelingen met bijvoorbeeld Magento en andere softwarepakketten. Waarmee het niet gekoppeld is kan het simpel werken met .CSV en .XML-bestanden waardoor voorraadadministratie en soortgelijke zaken prima te regelen zijn.

Moneybird
Misschien iets minder uitgebreid maar hierdoor mogelijk wel gebruiksvriendelijker en eenvoudiger is Moneybird. Een in 2008 op de markt gekomen online boekhoudpakket. Een goed systeem voor de B2B webwinkelier die ook wil werken met facturen die met het systeem gemakkelijk kunnen worden gestuurd. Ook kunnen deze online worden ingezien. Inclusief overzicht en, best of all, directe iDeal betaalmogelijkheid. Reken maar dat dit je debiteurenstand ten goede komt!

Ben jij webwinkelier en heb jij een boekhoudpakket genomen om een andere reden, koppeling of eigenschap? Laat het ons weten en reageer op dit bericht! We staan zeker open voor reacties!

 

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten