Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Blendle verkoopt complete kranten en tijdschriften

Blendle verkoopt complete kranten en tijdschriftenBlendle verkoopt vanaf vandaag ook complete kranten en tijdschriften online. Het wordt hiermee in één klap een geduchte concurrent van kiosken als AKO en Bruna die het al niet lekker hebben. De startup van Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn werkt momenteel samen met meer dan vijftig Nederlandse kranten en tijdschriften.

Blendle werd bekend door het verkopen van losse artikelen en wist in zeer korte tijd een grote schare fans op te bouwen. Vijf maanden geleden werd het officieel gelanceerd en het telt nu al zo’n 120.000 gebruikers. Nu gaan ze ook complete kranten en tijdschriften verkopen. Dat klinkt als een stap terug – juist omdat Blendle ontstond omdat veel consumenten wel bepaalde artikelen wilden lezen, maar niet een hele krant wilden aanschaffen – maar deze stap werd genomen nadat er vraag naar ontstond onder sommige gebruikers.

Onbeperkt toegang tot online krant of tijdschrift
“Zij zeiden: als ik veel artikelen in één tijdschrift lees, dan ben ik zo 10 euro kwijt, veel meer dan wanneer ik het tijdschrift had gekocht. En dat vindt niemand leuk”, aldus mede-oprichter Alexander Klöpping. “Vanaf nu kun je dus nooit meer geld uitgeven dan het tijdschrift kost. Als je dat punt bereikt krijg je de rest van het blad cadeau. En je kunt ook direct besluiten dat je onbeperkt toegang tot een krant of tijdschrift wil.”

Blendle zegt dat hun prijzen tientallen procenten lager liggen dan in fysieke kiosken zoals die van de Bruna en AKO. Bij de laatstgenoemde kost een Volkskrant bijvoorbeeld twee euro, terwijl Blendle-abonnees hiervoor 89 eurocent betalen. “Maar belangrijker is misschien nog wel dat je de deur niet uit hoeft, dat je de krant op elk apparaat kunt lezen en alle artikelen voor altijd in je Blendle-archief blijven staan.”

De startup introduceerde eerder deze week al een abonneekoppeling, waardoor abonnees van bijna alle kranten en tijdschriften via Blendle gratis toegang krijgen tot hun favoriete bladen.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch