menu

Bitdefender beveiligt online aankopen

bitdefender safepayDe nieuwste versie van Bitdefender moet consumenten helpen veilig online aankopen te doen. De antivirussoftware gaat hiermee dus verder dan enkel het opsporen en verwijderen van malware en trojans. Naast het beveiligen van online aankopen, wordt er ook een antidiefstal-module aangeboden en hebben ouders 100% online toezicht.

Bitdefender versie 2013
Bitdefender lanceerde op 30 augustus zijn nieuwste software en brengt het vol trots. “Versie 2012 van de Bitdefender-reeks vestigt duidelijk een nieuwe performantiestandaard voor protectie en gebruiksgemak”, stelt Christophe Delorme, directeur marketing & communication bij Editions Profil. “Ons nieuwe gamma voor 2013 doet veel meer dan data beveiligen tegen virussen. Voortaan beschermt het mensen tegen oplichting tijdens onlineaankopen of internetbankieren; het behoedt kinderen voor de gevaren van het internet dankzij het verbeterde ouderlijk toezicht; en het beschermt tegen verlies van persoonlijke gegevens bij diefstal van de pc of eender welk Androidtoestel.” 

“Met Bitdefender 2013 overschrijden we opnieuw een nog hogere drempel wat beveiliging op internet aangaat. We zijn ervan overtuigd dat onze gebruikers dit nieuwe, nóg innoverendere en bovendien zeer prijsaantrekkelijke gamma zullen waarderen.”

Bitdefender Safepay
Online veiliger winkelen lijkt daarmee een van de speerpunten van het bedrijf. De beveiliging voor online aankopen wordt door Bitdefender Safepay genoemd en houdt in dat wanneer jij je bankzaken wil regelen, dat automatisch wordt gedaan via een speciaal beveiligde browser. Deze functie wordt vanzelf geactiveerd als de gebruiker inlogt op zijn account. En wanneer men gebruikmaakt van een publieke wifi-verbinding, dan vindt er een beveiligde VPN-verbinding plaats. Verder bevat Safepay een virtueel toetsenbord, wat het voor hackers moeilijker moet maken om je toetsaanslagen te lezen.


Dat de antivirussoftware met zijn tijd meegaat, wordt ook wel duidelijk door de Anti-Theft-module. Hiermee behoud je de controle over zowel je computer als je smartphones en/of tablets, zelfs als ze gestolen of kwijtgeraakt zijn. Je kunt de aangesloten apparaten vergrendelen, lokaliseren of als het kwaad al is geschied de gegevens op afstand wissen.

Beta Safepay niet zonder problemen
Bitdefender heeft Safepay al enkele maanden in beta draaien, maar lanceert het product nu werkelijk officieel. Of het ook werkelijk verschil kan maken is nog de vraag want de beta lijkt genoeg twijfelachtige situaties met zich mee te hebben gebracht. Safepay is nog niet door iedereen met luid enthousiasme ontvangen. Het initiatief zelf zien we in ieder geval wel als veelbelovend. We hopen dat meer antivirussoftware-pakketten zich in de toekomst gaan storten op het beveiligen van browserverbindingen en mobiele apparaten en Bitdefender heeft met Safepay daar in ieder geval een volgende stap toe gezet.

 

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch