menu

Billionaire Bay: eBay voor rijke stinkerds

Billionaire Bay: eBay voor rijke stinkerdsBillionaire Bay is een webwinkel die overduidelijk een bepaalde doelgroep voor ogen heeft. Alleen de allerrijksten zullen er kunnen shoppen, want er worden onder andere Ferrari’s, dure schilderijen en designerkleding verkocht. En oh, bij aanmelding moet je vooraf eerst minstens 7000 euro betalen.

Wij kwamen op de site terecht, dankzij een artikel in het Algemeen Dagblad van 26 november. Bij het artikel staat een prachtige foto van de prachtige Xenia Tchoumitcheva. Deze 26-jarige blondine van Russisch/Zwitserse komaf is namelijk het officiële uithangbord van deze eBay voor rijken. Volgens de Franse editie van Vanity Fair is zij samen met Clément Sclippa eigenaar van het exclusieve platform, dat vorige maand officieel gelanceerd werd.

Omdat er al een tijdje een bètaversie van de website draaide, hebben in de loop der tijd genoeg mensen zich aangemeld. Volgens de laatste cijfers zouden 5200 mensen zich hebben ingeschreven. En dat gaat niet zomaar, want je hebt daar een lidmaatschap voor nodig, waar een aardig prijskaartje aan hangt. Het zilveren lidmaatschap kost je jaarlijks 7000 euro en daarmee kun je luxe producten kopen op de online veiling of van bepaalde merken. Het gouden lidmaatschap kost je 18.000 per jaar, maar in ruil daarvoor mag je niet alleen allerlei luxe  kopen, maar ook vérkopen.

Wat je er kunt kopen? Wat niet? Jachten, dure wijn of sigaren, diamanten ringen, dure designerkleding, Bengaalse katjes en zelfs een zwarte Rolls-Royce van David Beckham staan of hebben op de website gestaan. Billionaire Bay is in korte tijd uitgegroeid tot een bescheiden succesje en dat is natuurlijk knap, aangezien het een beperkte doelgroep heeft.

Last but not least kan volgens ons het succes ook komen dankzij het uithangbord van de site, de eerder genoemde Xenia. Want dat dit niet alleen een prachtige dame is, maar ook een vrouw die houdt van aanpakken, daar zijn wij van overtuigd. Ze is niet ‘alleen maar model’, ze spreekt ook vijf talen vloeiend en heeft een studie economie achter de rug waarbij ze onder andere stage gelopen heeft bij JP Morgan Chase. Verder houdt ze een succesvolle blog bij, waarin ze de lezers onderdompelt in het luxe leventje dat ze leidt. We hebben het als bloggers van deze site zeker niet slecht, maar als we zien wat Xenia zoal klaarspeelt, dan kunnen wij daar alleen van dromen…

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch