Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

BiedMeer overgenomen door CCV

BiedMeer overgenomen door CCVWebwinkelsoftware-aanbieder BiedMeer is overgenomen door CCV, leverancier van betaalterminals en transactieverwerking. BiedMeer zal na de overname een zelfstandige organisatie blijven binnen de CCV Group, met behoud van personeel en directie. CCV en BiedMeer hebben naar eigen zeggen gecombineerd 235.000 Europese MKB’ers als klant.

Volgens de bedrijven wordt met de overname – bedragen zijn nog nergens genoemd – ingespeeld op het veranderende koopgedrag van de consument. Die kijkt, vergelijkt en shopt namelijk niet langer uitsluitend in een stenen winkel of een webwinkel. Mkb’ers zouden, nu BiedMeer onder de vleugels van CCV Group valt, gemakkelijker tegemoet kunnen komen aan de veranderende consumentenbehoeften zonder daarvoor bij meerdere partijen een contract aan te gaan.

Ecommerce inzetten in winkel
“Door deze overname bieden wij onze tweehonderdduizend Europese MKB klanten de mogelijkheid, naast onze huidige betaaloplossingen, ook e-commerce in te zetten in hun winkel”, aldus Enny van de Velden, managing director van CCV Group. “Hiermee kunnen zij hun klanten beter van dienst zijn. Het was al langer onze wens om onze klanten deze omnichannel-aanwezigheid te bieden. Met BiedMeer kunnen we dit nu ook realiseren.”

Randy Marcus, commercieel directeur van BiedMeer, laat weten ontzettend blij te zijn met de overname. “Met zo’n betrouwbare en solide partner als CCV Group hebben wij nog meer mogelijkheden tot innovatie. Voor onze medewerkers zijn wij nu een nog interessantere werkgever.” De komende tijd wordt er gewerkt aan een geïntegreerd aanbod van producten en diensten in de Benelux, Duitsland en Zwitserland.

Samenwerkingen, fusies en overnames in webwinkelsoftware-branche
Verbaast deze overname ons? We hadden deze specifieke overname niet zien aankomen maar in februari deden we een onderzoekje naar hoeveel webwinkels er zijn in Nederland en toen schreven we: “Toch zou het ons niet verbazen als er komende jaren een consolidatieslag plaats zou vinden waarbij aanbieders meer gaan samenwerken of dat er zelfs fusies of overnames plaats gaan vinden. Qua webwinkelsoftware is het lastig migreren of vergelijken, maar aangezien de bedrijven zelf ook steeds groter worden is er op het gebied van marketing of overheadkosten op dat vlak wel wat te winnen voor sommige partijen.”

CCV Group is een Europese speler in elektronische betaaloplossingen en heeft zo’n 850 medewerkers in Nederland, België, Duitlsand en Zwitserland. Zo’n 500.000 CCV-betaalautomaten zijn in deze landen geïnstalleerd, maar CCV Group houdt zich ook bezig met transactieverwerking en de ontwikkeling van omnichannel-betaaloplossingen.


Bas Boudrie (technisch directeur BiedMeer), Randy Marcus (commercieel directeur BiedMeer) en Enny van de Velden (managing director CCV Group).

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch