menu

Beter zoeken binnen webshops

zoeken binnen webshopsGebruik je zelf ook nog steeds Google om iets op je eigen website te vinden? Omdat de zoeksoftware van je webwinkel al jaren niet meer is aangepast en eigenlijk allang geen relevante resultaten meer biedt? In dat geval kan de nieuwe software van E-SS uitkomst bieden met de nieuwe realtime zoekfuncties.

Realtime zoeken binnen webshops
Webshoppers die in het zoekveld van een webwinkel met het nieuw gelanceerde Search-IT een opdracht ingeven, krijgen na het aanklikken en iedere letter die zij intoetsen een vers zoekresultaat voorgeschoteld in een layer.

Handig & snel zoeken op een webshop is van groot belang voor de beleving en vindbaarheid van producten, hetgeen vervolgens aanzienlijk bijdraagt aan de conversie. Een voorbeeld als www.sans-online.nl laat zien hoe snel de zoektoepassing werkt.

Tot twaalfduizend artikelen
Met  Search-IT mikt E-SS op bedrijven en webwinkels met een assortiment tot twaalfduizend artikelen. Grotere webwinkels zijn wel welkom maar kunnen het beste even persoonlijk contact opnemen om de mogelijkheden te bekijken. De webwinkels die wel tot twaalfduizend artikelen in het assortiment aanbieden kunnen de nieuwe zoekmachine binnen een minuut toevoegen op de website van de webwinkel. De gehele zoekmachine werkt door middel van een layer dus voor het toevoegen is maar één regel code nodig.

Als webwinkelier hoef je verder geen artikelbestand aan te leveren. E-SS crawlt dagelijks de webshop om zo de informatie te verzamelen en verwerken in Search-IT. Door deze aanpak is er geen medewerking nodig van webwinkelontwikkelaar, die een artikelbestand moet klaar zetten, en blijft  de artikelinformatie dagelijks actueel.

Slim zoeken
De artikelsuggesties die getoond worden, zijn gecalculeerd door het slimme zoek/ranking algoritme dat op servers van E-SS draait, waardoor de webshop snel blijft reageren. Nieuwste artikelen krijgen een hogere ranking ten opzichte van oudere relevante artikelen.  De webshopper kan verder filteren met categorieën vinkjes, dat de set van resultaten verkleint om zo het juiste artikelen te vinden.  Zodra de gebruiker begint te typen wordt automatisch de set van zoekresultaten verkleind en aangepast, evenals de categorie-vinkjes.

Eerste webwinkels maken er al gebruik van!
Benieuwd hoe het werkt? Bezoek dan de webwinkels van Sans-online.nl, Wolters-online.nl of Sleepbetter.nl. Deze webwinkels behoren tot de ‘early adaptors die als eerste webwinkels gebruik maken van Search-IT. Het zoekcomponent Search-IT toont bij het aanklikken van het zoekveld al resultaten, inclusief foto’s en artikelinformatie.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch