Betalen met ouderentoezicht

Paypal komt met een scholieren account. Een account waarmee een scholier simpel online kan betalen. Maar waarmee ouderen extra mogelijkheden krijgen om toezicht te houden op het account.

Eigenlijk een handig soort zakgeld of kleedgeld. Je kunt je kind gemakkelijk eenmalig of terugkerend een budget geven wat hij of zij vrij online kan besteden. Het is echt zijn eigen account. Via de mobiele telefoon kan hij het tegoed opvragen. Online kan er gemakkelijk mee betaalt worden.

Bron: Bizjournals.com

Ouders echter hebben monitoring opties dan via een normaal account. Zo kunnen ze zelf alle rechten instellen. Zo kun je zelf besluiten dat je kind eerst van zijn 10e tot zijn 12e telkens jouw goedkeuring nodig heeft voor een betaling werkelijk tot stand komt. En als je kind wat ouder wordt versoepel je de regels en is een e-mail ter bevestiging van elke betaling misschien voldoende. Daarnaast heb je als ouder de mogelijkheid om in te zien in het account.

Een stap naar de toekomst? In Nederland kunnen kinderen al snel omgaan met bankpassen. Tenslotte kunnen ze er niet meer mee uitgeven dan er op staat. In Amerika, het land van de credit cards en cash geld heeft deze optie niet. Waarschijnlijk een mooie tussenstap voor de Amerikaanse jeugd. Ik ben benieuwd of dit soort accounts ook in Europa direct mogelijk zal zijn. En of er gebruik van gemaakt zal worden.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten