menu
lightspeed ecommerce

Betaald.nu garandeert betaling voor particulieren

Betaald.nu garandeert betaling voor particulieren

Iedereen die wel eens iets heeft verkocht op Marktplaats is er bekend mee. De koper claimt het geld te hebben overgemaakt, maar jij ziet in je internetbankier-overzicht nog niks. Op goed vertrouwen verstuur je alvast het product… Niet echt veilig en dat ziet ook Betaald.nu in. Dit nieuwe initiatief garandeert betalingen door real-time betaalbevestigingen te sturen.

Betaald.nu is een initiatief van twee jonge ondernemers. Onder het bedrijf Progresso ICT hebben Frits Polman (1993) en Sjoerd van Oevelen (1992) deze dienst opgezet. Op de minimalistische website leggen ze uit hoe Betaald.nu betalingen per iDeal ontvangt. “Dit betekent dus dat u betaalt via de vertrouwde omgeving van uw eigen bank. Omdat daar de betaling ook wordt afgehandeld, is de transactie zeer veilig. Communicatie van en naar de Betaald.nu-server wordt versleuteld, zodat ook uw persoonlijke data niet kan worden onderschept.”

Geen collecterende payment service provider
De jongens leggen uit dat ze geen collecterende payment service provider zijn, omdat ‘in tegenstelling tot CPSP’s niet direct aan de begunstigde wordt betaald, maar aan betaald.nu’. “Wij verkopen u als betaler in feite de garantie dat de begunstigde wordt betaald. Dat is ook de reden dat de betaling op onze website wordt verwerkt en niet op een eventuele website van de begunstigde.”

Betaald.nu

Betaald.nu in de praktijk
In de praktijk komt het erop neer dat de verkoper aan de koper een betaallink of zijn/haar persoonlijke gebruikersnaam meegeeft. Na het invullen van het betaalbedrag en het selecteren van de bank, wordt de koper doorverwezen naar zijn eigen bank waar de iDeal-transactie plaatsvindt. Vervolgens wordt hij teruggestuurd naar Betaald.nu en wordt de betaling verwerkt. De betaler kan door het invullen van een e-mailadres een bevestiging krijgen met daarin de transactie-details.

Voor de verkoper is het grote voordeel dat hij niet langer hoeft te wachten op een bevestiging van de bank, zodat de verkoop spoedig kan plaatsvinden. “Betaald.nu geeft u real-time garantie van een ontvangen betaling. Zodra er een betaling voor u is ontvangen, sturen wij een bevestigingsmail, waarin alle details van de transactie staan.”

1% van het transactiebedrag
De dienst is voor betalers gratis, terwijl de ontvanger 1% van het transactiebedrag – met een minimum van €1 en een maximum van €5 – moet betalen.

Voor de twee jonge ondernemers was Betaald.nu een logisch initiatief gezien de eigen ervaringen. “De zekerheid van een ontvangen betaling versnelt simpelweg het verkoopproces. En als een verkoper op bijvoorbeeld Marktplaats moet wachten op de bank, dan kan het al snel een dag extra duren voor het product verzonden wordt. Als het weekend er dan ook nog tussen zit, loopt deze vertraging wellicht op tot een halve week”, zo laten ze aan ons weten.

Update:
Betaald.nu heeft 19 mei contact gehad met andere iDeal aanbieders en sindsdien besloten de website tijdelijk uit de lucht te halen. Of en wanneer deze dienst weer wordt aangeboden is ons momenteel onbekend.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch