menu

Bestbezochte webwinkels Verenigd Koninkrijk

Bestbezochte webwinkels Verenigd KoninkrijkAmazon en Argos zijn nog steeds de twee bestbezochte webwinkels van Engeland. Toch was het niet helemaal stil in de top drie. Supermarkt Tesco steeg twee plaatsen en stootte daarmee Play.com van de derde plek. Warenhuizen, kledingwinkels, supermarkten en slijteren groeien het meest dit jaar.

In totaal waren er 12 nieuwe webwinkels in de top honderd. 2 Zijn terug van weggeweest, 44 stijgers, 34 dalers en acht hebben dezelfde positie als afgelopen jaar.

Het blijkt uit een onderzoek dat nu voor het vijfde jaar wordt gehouden door Interactive Media in Retail Group en Experian Hitwise, waarbij webwinkels worden geordend op basis van de hoeveelheid internetverkeer. “We zagen significante veranderingen in de top tien online retailers, met Tesco die naar de derde plek verhuist en B&Q die voor het eerst de top tien binnenkomt”, aldus Robin Goad van Experian Hitwise. B&Q bezit de website diy.com, een online doe-het-zelf-zaak en staat op nummer 32 in de Internet Retailer’s Top 300 Europe.

Warenhuizen en modewinkels gaan online
Uit de lijst kan worden geconcludeerd dat steeds meer warenhuizen, deze maken vanaf mei 2010 tot nu zelfs 18% uit van alle Engelse bezoekjes naar online retailers, en modewinkels online hun mogelijkheden uitbreiden. Iets wat we ook in de schoenensector zien. Ook is er een flinke toename in de verkoop van tuinmeubels, wat mogelijk ook te maken heeft met het opvallend goede weer.

Online supermarkten hebben de populariteit van de levensmiddelensector flink opgestuwd, met drie van de vier grote online supermarkten in de top 25 van de lijst.  Bedrijven die het meest snel stegen in de lijst zijn onder andere openbaarvervoerbedrijf National Express, dat 23 plaatsen steeg naar nummer zeventig en supermarktketen J. Sainsbury, dat van de 39ste plek naar de 22ste plek ging.

Zelf Engeland veroveren?
Zelf ook je webwinkel uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk? De markt is daar concurrerender en mogelijk zwaarder dan hier, maar als het lukt kan het succes des te groter zijn! Voor de ondernemers onder ons die het graag eens via een achterdeur willen proberen, schreven we vorige week over de ecommerce cijfers in Ierland. Het land is er klaar voor! Wie durft?

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch