menu
lightspeed ecommerce

Bespaar door je software uit te besteden

Een webwinkel zelf ontwikkelen is niet meer nodig. Open source formules of webwinkels volgens licentie zijn nu zo uitgebreid dat zelfs de grootsten geld kunnen besparen en niet langer het wiel hoeven uit te vinden.

Gene Alvarez van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner geeft aan dat hij ook ziet dat er online recessie is maar dat veel grote bedrijven, ook bedrijven die nog lang niet allemaal actief waren in de ecommerce, nu snel in de ecommerce stappen. Ecommerce is hot en groeit ondanks de crisis in sneltreinvaart. Zo snel dat het alleen onderhouden van een webwinkel nu niet voldoende is, en te tijdrovend is.

Met het gebruiken van open source software grote webwinkels zo’n 35% op het ontwikkelen van de webwinkel kunnen besparen. Bron: Computerworld UK. De tijd dat programmeurs aan de eigen webwinkel bouwen kan snel worden omgezet in het zoeken van extra marketingaspecten waar die programmeurs vandaag de dag juist heel welkom zijn. Zoals het doorvoeren van zoekmachine optimalisatie, het maken van koppelingen met social media websites of het aanpassen van de layout aan de actualiteit zoals feestdagen als vader- en moederdag en andere kleinere feestdagen.

Het nieuws komt van een groot marketingbureau uit Amerika en hij spreekt waarschijnlijk over webwinkels met een flink software budget en vaste programmeurs in dienst. Toch is het zelfs bepalend voor kleine webwinkels uit Nederland. Deze werken juist vaak met open source software als Magento Commerce, osCommerce, Zen-Cart of Virtuemart. Dit soort pakketten zijn in Nederland razendpopulair onder kleine webwinkels omdat ze betaalbaar zijn maar toch alle functionaliteiten in huis hebben om mee te doen met de innovaties van 2009. Grotere webwinkels kunnen hier vaak nog van leren.

Zie ook het filmpje van Gene Alvarez welke ik toevallig los van Computerworld zelf tegenkwam.

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan