menu
lightspeed ecommerce

Beslist getroffen door DdoS-aanval

Beslist getroffen door ddos aanvalPrijsvergelijkingssite beslist.nl is vandaag getroffen door een Distributed Denial of Service (DdoS)-aanval. Door de vijandige aanval is de vergelijkingswebsite tijdelijk onbereikbaar.

Bij een DdoS-aanval krijgt een website tegelijkertijd veel meer verzoeken voor een verbinding dan onder normale omstandigheden. Gevolg is dat de server overbelast raakt en de site onbereikbaar is voor bezoekers. Voor websites is het moeilijk deze aanvallen af te slaan. In sommige gevallen maken de aanvallers gebruik van miljoenen gekaapte computers.
De aanval op beslist.nl treft drie miljoen Nederlanders die maandelijks de website bezoeken.  De ruim 900 webwinkels waarmee deze vergelijkingswebsite samenwerkt missen dankzij de aanval een belangrijke bron van bezoekers. Beslist is de vergelijker met het grootste assortiment van alle Nederlandse prijsvergelijkingssites: bezoekers vinden er de prijzen van ruim zestien miljoen artikelen bij meer dan 900 winkels, waaronder Bol.com, Wehkamp, Neckermann en Otto.
Naar verwachting is beslist.nl later vandaag weer bereikbaar.

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan