menu
lightspeed ecommerce

Beschrijvende domeinnaam meer bezoekers

Een domeinnaam met een trefwoord in de naam zelf trekt meer bezoekers en een hogere CTR als deze in zoekmachine marketing wordt ingezet dan een algemene bedrijfsnaam die niet direct duidelijk maakt welk product er te vinden is.

Het onderzoek is uitgevoerd door een bedrijf dat beschrijvende domeinnamen verkoopt, memorabledomains.co.uk. Wij twijfelen niet aan de uitkomst van het onderzoek want echt verrassend zijn de bevindingen niet. Google maakt een woord bijvoorbeeld dikgedrukt indien deze hetzelfde is als het woord dat gezocht is. Zoek je in Google op fietsen en heet je website Snellefietsen.nl dan zal Google dit tonen als Snellefietsen.nl, wat toch de aandacht trekt. Interessant om er nu cijfers aan te kunnen binden.

In het onderzoek is dezelfde campagne in zoekmachines ingezet waarbij 3 verschillende URLs zijn ingezet. Eén die precies het product omschreef, één die het half omschreef en één met simpelweg een bedrijfsnaam. De exacte omschrijving had 15% meer kliks dan de half omschrijvende naam, en 42% meer kliks dan de bedrijfsnaam.

Voor webwinkels die nog moeten starten en nog geen naam hebben gekozen kan het interessant zijn om een naam te zoeken die je product in ieder geval deels omschrijft.

Tags

Reacties