lightspeed ecommerce

Belgische webwinkels organiseren Belgian Friday

Belgische webwinkels organiseren Belgian Friday

Amerika heeft Black Friday, de Fransen hebben sinds kort de French Days en dus kunnen de Belgen niet achterblijven. Enkele bekende online retailers, waaronder La Redoute, Sarenza en Jack & Jones, hebben de handen ineen geslagen en lanceren aanstaande vrijdag de allereerste Belgian Friday.

Op deze zojuist in het leven geroepen feestdag krijgen klanten van de aangesloten webwinkels korting op online aankopen. Deze korting geldt ook tijdens het Pinksterweekend, dat er direct op volgt.

Belgian Friday wordt georganiseerd door vijf webwinkels, te weten La Redoute, Veritas, Sarenza, Kiabi, Jack & Jones en Tape à l’Oeil. Met de speciale kortingsdag willen ze een lokaal antwoord bieden op Black Friday, de uit Amerika overgewaaide feestdag die intussen ook al goed ingeburgerd is in Europa.

‘Sluit aan bij nieuwe consumptiegewoonten’

“Het initiatief sluit aan bij de nieuwe consumptiegewoonten van gezinnen. Zo kan een publiek dat niet noodzakelijk gewend is om online te winkelen, profiteren van aanzienlijke kortingen op seizoensproducten, maar ook vertrouwd raken met online shoppen”, zo zeggen de initiatiefnemers.

Volgens FashionUnited zijn er ook nog een aantal andere online retailers die zich willen aansluiten bij het evenement, maar dat is allemaal nog niet zeker. Hierdoor is een definitief aantal van deelnemers aan Belgian Friday dan ook nog niet te noemen.

Fransen lanceerden French Days

Vorige maand lanceerden een aantal webwinkeliers in Frankrijk het lokale shoppingevent French Days, eveneens bedoeld als lokaal antwoord op het commerciële succesverhaal van Black Friday.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten