menu

Belgische webwinkels lanceren SafeShops.be

Belgische webwinkels lanceren site voor wereld rondom webshops: SafeShops.beWebwinkels in België hebben vandaag
SafeShops.be gelanceerd, in een poging om het vertrouwen van webwinkels te stimuleren en de ecommerce bij onze zuiderburen nog verder
te ontwikkelen. De ‘sectorvereniging van webshops in België en Luxemburg’ wil
uiteindelijk worden wat de Thuiswinkel Organisatie in ons land is.

Ze zullen dan ook hun eigen keurmerk lanceren, het Safeshops kwaliteitslabel. De brancheorganisatie is een initiatief van verschillende grote namen uit de Belgische ecommerce-sector, waaronder Coolblue.be, Sunweb.be, Snapstore.be en YvesRocher.be.

“We stelden samen vast dat er tot op heden gewoonweg te weinig goede initiatieven geweest zijn om het vertrouwen van consumenten in ecommerce écht te stimuleren. Daarom hebben we de handen in elkaar geslagen en het resultaat hiervan is SafeShops.be, een project waar we allemaal heel sterk in geloven”, aldus medeoprichter Jo Vansteenvoort.

SafeShops kwaliteitslabel
Over het keurmerk zegt hij: “De garanties die het SafeShops kwaliteitslabel biedt omtrent veiligheid, privacy, bedenktijd, veilig betalen en klachtenbemiddeling, zullen gelijk lopen met de voorwaarden die het kwaliteitslabel van Thuiswinkel.org aan webwinkels oplegt. Het is onze intentie om een algemeen erkend en solide kwaliteitslabel in de markt zetten.””

De site is online, al missen we nog wel een mooi, herkenbaar logo. Op Twitter kwamen we een mooi embleem tegen, maar dat blijkt een Roemeens initiatief te zijn. Verder is het te hopen dat Google hen snel weer indexeert, want zo’n website-omschrijving als hieronder staat komt natuurlijk niet heel professioneel over…

Safeshops.be

Hoe dan ook, wij wensen de initiatiefnemers veel succes en kijken reikhalzend uit naar de eerste wapenfeiten!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch