menu
lightspeed ecommerce

Belgische webshops verwachten goede solden

webwinkels in belgie mikken op goede solden-omzetAls je in België momenteel je gewone prijzen in je webwinkel hebt staan, ben je een echte uitzondering. Het is namelijk de gehele maand solden! En daar doet vrijwel iedereen in België aan mee. Niet zo gek, afgelopen jaar werd bijna zeven procent van de webwinkel-omzet gegenereerd tijdens deze periode.

In Amerika worden om de gekste redenen speciale sales gehouden, in Nederland kennen we de regelmaat van de uitverkoop maar in België is er een echte speciale solden-maand. Van 1 tot 31 juli mogen retailers echte kortingen aanbieden. Dit is in het hele land bekend en bij wet bepaald. Van oudsher vooral voor de kledingbranche uit de binnenstad, maar afgelopen jaren ook online en buiten de kledingbranche een heel gebeuren.

Belgische solden ook belangrijk voor de ecommerce
Belgische webwinkels gaan er dus ook vanuit dat zij meer zullen verkopen in de soldenperiode.
Webwinkeliers verwachten vooral dat mode en accessoires online scoren tijdens ‘de solden’ gevolgd door multimedia & elektronica, hard- en software en tuinbenodigdheden. Voor tickets en toerisme is dat minder het geval al wordt vrijwel overal een meerverkoop verwacht, zo bericht de Belgsche techsite Knack.be. De cijfers zijn afkomstig van een enquete onder 432 webwinkels en is gehouden door  BeCommerce, de Belgische variant op ons Nederlandse Thuiswinkel.org.

Afgelopen jaar was ongeveer zeven procent van de jaaromzet van Belgische webwinkels gemaakt tijdens ‘de zomersolden’. Niets vergeleken bij de feestdagen in december dus, 7 procent over een maand, maar wel een mooie score voor wat in Nederland normaal gesproken toch echt een slechte maand is voor de online verkoop.

Op de redactie gingen we dus even een rondje langs de Nederlandse webwinkels die in België actief zijn en jawel ReplaceDirect, Coolblue, Mediamark, Zalando.be… Noem maar op, ze hebben allemaal grote afbeeldingen met solden-acties op de voorpagina staan. Ben jij ook in België actief? Doe vooral mee! Pas wel op dat je het niet per ongeluk uitverkoop noemt (wat  betekent dat er voorlopig niet meer verkocht gaat worden in België) maar kijk of je in speciale solden-actiefolders, -twitterlijstjes, -topscores of -overzichtjes terecht kunt komen want het zou zomaar lekker hard kunnen gaan deze zomer!

ook solden bij belgische coolblue-webwinkel
Ook de Belgische webwinkel van Coolblue doet actief mee aan de solden.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch