Belgische verzendsoftware Easy Shipper heet nu Sendr

Belgische verzendsoftware Easy Shipper heet nu Sendr

De Belgisch online verzendsoftware Easy Shipper, die ook in ons land actief is, heeft haar naam gewijzigd naar Sendr. Met de naamswijziging wil het bedrijf achter de dienst, ShopWeDo, duidelijker het onderscheid maken tussen de online verzendsoftware en haar e-fulfilmentdiensten.

Sendr is een online dienst waarmee webwinkeliers contractloos pakketjes kunnen versturen. Dit gaat via de logistieke bedrijven Bpost, PostNL, DHL en DPD. Webwinkeliers kunnen zich gratis aanmelden voor de dienst en betalen binnen België voor levering aan huis tussen de €3,99 (pakketje lichter dan een halve kilo via bpost) en €5,68 (pakket tot 30 kilo bij dezelfde vervoerder). Vanuit Nederland kan er naar 24 Europese landen worden verzonden vanaf €4,97 per zending. De dienst heeft koppelingen met webwinkelsoftware zoals CCV Shop, Mijnwebwinkel en Lightspeed.

Sendr tarieven
De tarieven van Sendr (voorheen Easy Shipper).

“De goedkope prijzen zijn natuurlijk belangrijk maar het meest gehoorde argument om met Sendr te werken, is wel het gebruiksgemak en het ruime onafhankelijke carrier aanbod van ons platform. Het ene pakje verzend je nu eenmaal liever met Bpost dan het andere”, aldus mede-oprichter Veronique Bogaerts.

500 klanten gebruiken Sendr elke dag

Sendr werd in 2015 ontwikkeld door de mensen achter het Belgische fulfimentbedrijf ShopWeDo en was in eerste instantie bedoeld voor de eigen logistieke ecommerce-diensten. De software bleek ook handig voor andere bedrijven en bij wijze van test werd de verzendservice gestart, toen nog onder de naam Easy Shipper. Nu heeft deze verzendsoftware 1300 klanten, waarvan er 500 elke dag gebruikmaken van Sendr.

Sendr is momenteel bezig met een mobiele app voor de dienst en zit ook met meerdere logistieke spelers rond de tafel om te kijken of zij ook kunnen aansluiten op het platform. Ook werkt het bedrijf aan het ophalen van de Sendr-pakketten aan huis.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten