BeCommerce

BeCommerce is een vereniging van bedrijven die actief zijn binnen de ecommerce-branche. Door informatieverstrekking, een keurmerk en conflictbemiddeling wil de Belgische organisatie het consumentenvertrouwen stimuleren. Daarnaast doet de brancheorganisatie diverse onderzoeken op het gebied van online bestedingen.

Nieuws over BeCommerce

Onze laatste nieuwsberichten over BeCommerce zijn:

becommerce

Hoe werkt certificering via BeCommerce?

Om als webwinkelier het kwaliteitslabel van BeCommerce te voeren, stelt de brancheorganisatie certificering verplicht. Hiervoor heeft de vereniging een samenwerking met Bureau Veritas. Medio 2022 zijn ruim vierhonderd webshops in het bezit van het BeCommerce-keurmerk. Het keurmerk bestaat zowel voor b2c- als b2b-webshops.

Kosten lidmaatschap BeCommerce

Hoeveel je voor het kwaliteitslabel van BeCommerce betaalt, is onder meer afhankelijk van de omzet. Naast eenmalige certificeringskosten (550 euro in 2022) betaal je een ledenbijdrage, die afhankelijk is van de omzetcijfers. De contributie begint bij 150 euro en loopt op tot vele duizenden euroā€™s. Ā Daarnaast vindt er tweejaarlijks een hercertificering plaats, die 300 euro kost.

Welke events organiseert BeCommerce?

BeCommerce organiseert regelmatig events, zoals de Crossborder Summit, de Mobile Summit en de Logistics Summit. Ook organiseert de brancheorganisatie jaarlijks de BeCommerce Awards, waar onder meer wordt bepaald wie zich de beste webwinkel van Belgiƫ mag noemen. De awardshow is vergelijkbaar met de Nederlandse Shopping Awards.