menu
lightspeed ecommerce

België wil ook ’s nachts orders verwerken

België wil ook 's nachts orders verwerkenHet moet in de Belgische ecomerce-sector binnenkort mogelijk zijn om ook nachtwerk te verrichten. Dat kan grote gevolgen hebben in de transportwereld, aangezien orders die na acht uur ’s avonds worden ontvangen, nog diezelfde dag kunnen worden verwerkt in plaats van de volgende dag.

Nog voor de zomer moet er een wetswijziging komen die nachtwerk in de ecommerce-branche mogelijk maakt, zo schrijft Express.be. Met de veranderende wet moet de Belgische ecommerce-industrie zijn concurrentiepositie tegenover de buurlanden versterken, zo liet minister Alexander de Croo weten.

Logistieke activiteiten naar Nederland verplaatst
Nu worden late online bestellingen pas de volgende dag verwerkt, wat ervoor zorgt dat klanten net iets langer op hun pakketje moeten wachten dan ze bijvoorbeeld hier in Nederland zouden moeten doen. Doordat hier die belemmering dus niet bestaat, heeft volgens de minister een aantal bedrijven zijn logistieke activiteiten naar Nederland overgebracht om aan klanten zo te kunnen garanderen dat hun bestellingen de volgende dag worden geleverd.

Het feit dat bedrijven voordelen zien in het verschuiven van hun logistieke activiteiten naar ons land, zorgt volgens De Croo voor een “bedreiging van de tewerkstelling en economische groei in België. De aangekondigde wetswijziging maken onderdeel uit van de begrotingscontrole die de federale regering zondagnacht heeft afgerond. Hierin stonden het creëren van banen en het stimuleren van investeringen centraal.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch