lightspeed ecommerce

Belfius lanceert contactloos betalen met smartphone

Belfius lanceert contactloos betalen met smartphone

Klanten van Belfius Bank kunnen binnenkort contactloos betalen met hun smartphone. Voor consumenten is het dan niet langer noodzakelijk om de bankpas tevoorschijn te halen. Wat dan volstaat om voor een aankoop te betalen is de Android-telefoon in de buurt van een terminal te brengen.

Vanaf april kunnen Belfius-klanten als het ware hun bankkaart thuis laten liggen, want dan is het voor hen mogelijk om met de smartphone af te rekenen. Voor bedragen onder de 20 euro gaat dat vliegensvlug, voor bedragen die hoger uitvallen moet er nog wel even een pincode worden ingetoetst op de mobiele telefoon. Deze manier van contactloos betalen werkt met behulp van Near Field Communication-technologie, die eind dit jaar op alle terminals in het land beschikbaar moet zijn.

Betalen met betaalkaart naar keuze

Betalingen worden in principe gedaan met de favoriete kaart van de klant, of dat nou een gewone betaalkaart is, een creditcard of een prepaid-kaart. Voor betalingen boven de 20 euro, kan de klant op het moment van betalen ook een andere kaart selecteren via de app. De Belfius-app maakt het mogelijk om widgets aan te maken, waarmee de klant sneller een kaart kan kiezen via een pictogram op het beginscherm van de smartphone.

Alle betaalwijzen zijn beschikbaar (Bancontact, Maestro, MasterCard, Visa) en er moet geen enkele Wifi- of 4G/3G-verbinding tot stand worden gebracht. Bancontact heeft aangegeven haar eigen mobiele app ook contactloos te maken, iets wat na de zomer moet gebeuren.

Lancering in april, uitrol in mei

Het contactloos betalen wordt in april gelanceerd met vijfduizend intensieve Android-gebruikers. Een maand later vindt er een gefaseerde uitrol plaats naar alle klanten die een Android-smartphone hebben, zowel in België als in het buitenland.

De verschillende stappen van contactloos betalen met Belfius.
De verschillende stappen van contactloos betalen met Belfius.
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten