lightspeed ecommerce

Belfius-klanten kunnen nu contactloos betalen met smartphone

Belfius-klanten kunnen nu contactloos betalen met smartphone

Wat in februari van dit jaar werd aangekondigd, is nu een feit. Klanten van Belfius Bank kunnen contactloos betalen met hun Android-smartphone. Zo’n 25.000 gebruikers van Belfius Mobile hebben de dienst al geactiveerd, maar vanaf vandaag is het beschikbaar voor alle klanten van de bank.

Klanten van Belfius hoeven met ingang van vandaag niet langer de bankpas te pakken, zij kunnen contactloos betalen in alle winkels die zijn uitgerust met een NFC-terminal. Dit kan zowel in België als in het buitenland en de klant hoeft er geen extra app voor te downloaden. Wel moet de Belfius Mobile-app reeds op de mobiel zijn geïnstalleerd.

Belfius kondigde in februari aan bezig te zijn met de uitrol van deze functie. Toen was de verwachting dat vanaf april de dienst voor vijfduizend intensieve Android-gebruikers beschikbaar zou zijn, waarna een maand later een gefaseerde uitrol zou plaatsvinden voor alle klanten met een Android-smartphone. Nu zegt Belfius in een persbericht echter dat het twee weken vroeger klaar is met de uitrol.

Kiezen welke betaalkaart gebruikt wordt

Voor consumenten moet contactloos betalen niet alleen sneller en gemakkelijker verlopen dan betalen met een kaart, een ander voordeel is ook dat alle betaalkaarten rechtstreeks in de app beschikbaar zijn. De klant kan hierdoor kiezen of hij contactloos betaalt met Bancontact, Maestro, Mastercard of Visa.

Wel of geen pincode

Voor betalingen tot 20 euro – waartoe ongeveer de helft van de betalingen in winkels in ons land behoren – kán de klant zijn pincode invoeren al is dit niet verplicht.  Bij bedragen boven de 20 euro, is het invoeren van een geheime code op de smartphone wel verplicht.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten