lightspeed ecommerce

Beedrop stopt ermee

Beedrop stopt ermee

Het lokale bezorgplatform Beedrop gooit de handdoek in de ring. Het bedrijf heeft nog naar geld gezocht om haar diensten te kunnen uitbreiden, maar verdere financiering van het project bleek niet meer mogelijk.

Dit heeft Beedrop laten weten in een officiële mededeling. En dat terwijl het online platform begin dit jaar nog liet weten haar bezorgdienst uit te breiden naar Nederland volgend jaar. Dat ambitieuze crossborder-plan gaat dus niet door; in eigen land kwam het niet verder dan 80 Vlaamse gemeenten waar het actief was.

Investeerder niet gevonden

Het ging financieel dus niet goed met Beedrop. Het had een investeerder nodig, maar kon die niet op tijd vinden. Er was wel een potentiële geldschieter gevonden, maar de onderhandelingen daarmee waren mislukt. Het definitief staken van de online activiteiten volgt een week nadat Beedrop al was gestopt met leveren.

Lokale handelaren toegang geven tot ecommerce

Beedrop werd in 2015 opgericht als een online platform waarop consumenten bestellingen konden plaatsen bij aangesloten handelaren, waarna de producten vervolgens gratis geleverd zouden worden. Met het platform wilde Beedrop ervoor zorgen dat ook speciaalzaken, producenten en kleine handelaren toegang kregen tot de snel groeiende ecommerce-markt.

Omzet was verdubbeld in 2017

Het Belgische bedrijf zag haar omzet nog verdubbelen in 2017 en had inmiddels meer dan achthonderd kleine handelaren in bijna tachtig gemeentes aangesloten.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten