Asos lanceert marktplaats

asos start marktplaats voor tweedehands kledingGisteren heeft de Britse webshop Asos een marktplaats geopend waar je zelf je eigen kleding kan kopen of verkopen. Dus heb je genoeg gekregen van dat ene jurkje of dat ene paar schoenen? Momenteel heb je nog een Brits adres nodig, maar dan kun je verkopen via een van de grootste webwinkels van Europa.

 
Asos niet te stoppen!
Asos.com is van oorsprong een Britse kleding webwinkel en heeft een enorme internationale groei meegemaakt. Dit jaar heeft de webwinkel een Duitse, Franse en Amerikaanse webshop geopend en het regent prijzen bij de webshop. Alleen al in november heeft Asos de prijzen Fashion Retailer of the Year  van Company Magazine en Outstanding E-tailer of the Year van WGSN in de wacht mogen slepen. 
 
Gratis verzending naar Nederland
Ook in Nederland is de webwinkel enorm populair. Momenteel staat Asos bij veel Nederlanders even tussen de favorieten vanwege het feit dat Asos momenteel, net als Amazon, tot de kerst geen verzendkosten in rekening zal brengen. Ook niet naar internationale verzendingen zoals naar Nederland.
 
Maar zelfs op de mooiste mode raak je een keer uitgekeken. Daarom heeft de webshop een marktplaats geopend waar het mogelijk is om tweedehands artikelen weer te koop aan te bieden. Momenteel is dit alleen nog mogelijk voor Britse gebruikers. Mogelijk omdat de hogere verzendkosten voor Nederlanders de marge nog te veel beperken, maar naar verwachting wordt de marktplaats ook binnenkort voor Nederlanders mogelijk. Voor veelgebruikers wordt zelfs een ‘Botique’ mogelijkheid gelanceerd waar je een soort eigen kledingwinkel mee kan opzetten. 
 
Asos Marketplace 
Een marktplaats op de eigen website is niet geheel nieuw. Zo heeft Bol.com in Nederland een tweedehands boekenmarkt en biedt eBay het al jarenlang aan webwinkels aan om een eigen eBay webwinkel op te zetten, die je naast je eigen webwinkel kan gebruiken voor restpartijen, retourzendingen of oude collectie artikelen.
 
De marktplaats van Asos heeft aardig wat mogelijkheden zoals ook op huidige concurrenten als eBay worden aangeboden. Zo is er de mogelijkheid om kopers en verkopers feedback te geven, en kun je afrekenen met PayPal. Toch geeft Asos aan hiermee niet direct de concurrentie met eBay op te zoeken. “Het is een extra dienst naar onze huidige klanten en we zijn juist erg blij met onze collega’s. Niet voor niets zetten we juist PayPal in bij de betalingen.” Geeft een woordvoerder van Asos aan.  
 
Voor de promotie kun je Asos een handje helpen door zelf artikelen te promoten via speciale social media buttons. Gratis is de marktplaats niet, voor het verkopen op de marktplaats wordt 10% van de verkoopprijs in rekening gebracht en voor de Botique mogelijkheden wordt 15% in rekening gebracht met een vast tarief van 50 pond per maand.
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten