menu

April: maand van de logistiek

maand van de logistiekEr is weer een nieuwe maand begonnen en dat betekent op Webwinkel Weblog ook weer het start van een nieuwe themamaand. Dit keer is ons vizier gericht op de logistiek. Worden het kluisjes thuis, halen we ons pakketje op bij de supermarkt, of breekt same-day-delivery dit jaar door? Deze maand neemt de redactie eens extra de tijd om de laatste trends in de logistiek van webwinkels door te nemen!

De themamaanden begonnen we in januari met de maand van de klantenservice, die in februari werd opgevolgd door de maand van de snelheid. En een week geleden was het op Webwinkel Weblog nog de maand van het betalen. Nu richten we onze pijlen op de logistiek.

Deze maand gaan we invulling geven in samenwerking met Paazl. Dit bedrijf ziet zichzelf als de schakel tussen distributeurs en webwinkelier en is dus een ideale partner om de maand van de logistiek mee te organiseren.

De aankomende weken zullen we meerdere malen stilstaan bij alles wat er komt kijken als je je met logistiek wilt bezighouden. Van opslag tot e-fulfilment en van logistiek-software tot verschillende verzendmethodes. Logistiek is hot in ecommerce-land en dat vinden wij ook niet zo gek. De klant verwacht steeds meer dat hun bestelling zo snel mogelijk wordt afgeleverd. En dat hoeft tegenwoordig heus niet alleen maar aan huis te zijn: steeds meer klanten willen hun pakketje via een kluisje in de buurt oppikken of ophalen bij de plaatselijke supermarkt. En als de klant ook nog kan kiezen in welk tijdslot de bestelling arriveert zou dat helemaal optimaal zijn.

De opkomst van fulfilment, of zelfs dropshipping, heeft daarnaast niet alleen invloed op de opslag maar met de toenemende populariteit van groothandels in Azië is het voor de webwinkelier zaak om serieus na te denken over het vervoer. Het zou immers funest zijn als de ingekochte producten niet, niet goed of niet op tijd binnenkomen. Ook dat is een kwestie van goede logistiek. Al met al is er volgens ons genoeg om over te schrijven de komende vier weken en we kijken dan ook – hopelijk net als jullie- uit naar het verdere verloop van deze themamaand!

Tags

Reacties