Apotheek Online krijgt concurrent met Kenkoo

Apotheek Online krijgt concurrent met Kenkoo

Nadat Apotheek Online vorige week bekendmaakte honderden apothekers aan zich te willen binden, is er nu een andere online groep apothekers opgestaan. Deze heeft zich verenigd in Kenkoo.be. Via deze website kunnen klanten hun bestelling aan huis laten bezorgen of zelf afhalen bij de fysieke apotheker in de buurt.

Kenkoo.be is gelanceerd met 191  apothekers uit Vlaanderen. De nieuwe online apotheek wil “het gemak van digitaal kopen combineren met het advies dat je in een fysieke apotheek krijgt”. Dit doet het niet via één centrale website, maar via verschillende online apotheken die rondom een bepaald thema zijn opgericht. Zo heeft Kenkoo nu alvast dehuisapotheker.be, oogapotheker.be en afslankapotheker.be gelanceerd. Het doel is om over drie jaar meer dan veertig van dit soort gespecialiseerde apotheek-portalen te hebben.

Kenkoo.be herbergt meer dan 30.000 producten van meer dan 600 merken. De verschillende themapagina’s moeten ervoor zorgen dat het aanbod, dat ruimer is dan bij de fysieke apotheker, overzichtelijk blijft.

Alleen geneesmiddelen zonder voorschrift

Op Kenkoo zullen enkel geneesmiddelen te koop zijn die men zonder voorschrift kan verkrijgen. Voor medicijnen op voorschrift kan de klant volgens de nieuwe website het best langs bij een van de deelnemende apotheken. Ook kunnen klanten van bepaalde geneesmiddelen slechts één of twee stuks kopen.

Zoals gezegd is Kenkoo niet de eerste online samenwerking van Belgische apothekers: vorige maand werd Apotheek Online gelanceerd, waar op dit moment meer dan 100 apotheeks bij zijn aangesloten.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten