lightspeed ecommerce

‘Android Pay op 7 maart gelanceerd in België’

‘Android Pay op 7 maart gelanceerd in België’

Android Pay zal naar verluidt morgen gelanceerd worden in België. De betaaldienst van Google is officieel nog nergens aangekondigd, maar een inmiddels verwijderde tweet van BNP Paribas Fortis doet echter vermoeden dat morgen de grote dag is.

De Nederlandse techsite Tweakers merkte de verwijderde tweet op, waaruit valt af te leiden dat Android Pay gelanceerd gaat worden in België. Het berichtje is inmiddels verwijderd door de bank, maar dat doet in feite niets af aan het vermoeden dat Android Pay, waarmee via NFC contactloos betaald kan worden, ons land zal aandoen. Dat komt met name doordat de Android App vorige week door Google beschikbaar werd gemaakt voor Belgische gebruikers.

Vanaf morgen zouden gebruikers dus de betaaldienst moeten kunnen koppelen aan creditcards van in ieder geval BNP Paribas Fortis. Die is weliswaar, net als andere Belgische banken, nog niet terug te vinden in een lijst met aangesloten banken die Android online heeft staan.

België vierde land in Europa met Android Pay

Mocht Android Pay inderdaad in België gelanceerd gaan worden morgen, dan is ons land het vierde land in Europa waar deze betaaldienst actief is. Alleen het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Polen gingen ons voor.

Update 7 maart:
Google heeft nieuws inmiddels ook bevestigd: Android Pay is gelanceerd in België.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten