menu

Amazon verzendt gratis naar Nederland

De Amerikaanse ecommerce gigant Amazon verzendt nu ook gratis naar Europa. Hiermee wil de succesvolle webwinkel ook in Europa de nummer één etailer worden.

We schreven er al eerder over: Amazon heeft alles, maar om vanuit Nederland te bestellen moet je een aardige berg verzendkosten neertellen. In Nederland is Amazon waarschijnlijk mede daardoor geen grote speler.

Daar zou verandering in kunnen komen, nu Amazon.co.uk bestellingen gratis naar Nederland verzendt. De webwinkel, die onlangs haar vijftienjarige bestaan vierde, maakte maandag bekend dat het bij aankopen boven de £25,- via de Engelse website naar een flink aantal Europes landen geen verzendkosten meer zal rekenen.

Maar zal deze verandering nu echt wel het gewenste effect hebben? De Duitse Amazon website schafte immers al in 2009 de verzendkosten op bestellingen boven €20,- naar België en Nederland af. Dit heeft nauwelijks effect gehad op de populariteit van Amazon in Nederland, wij waren zelf eigenlijk niet eens op de hoogte van de gratis verzendingen vanuit ons buurland. Nu is het aanbod van de Duitse tak van Amazon natuurlijk anders en kleiner dan dat van de Engelse vestiging, en misschien telt ook mee dat veel Nederlanders eerder Engelse boeken of films zullen bestellen dan Duitse. Toch lijkt het iets te zeggen over de koopbereidheid van Nederlanders waar het Amazon betreft.

Verwacht wordt dan ook dat de populariteit van Amazon in Nederland niet opeens toe zal nemen. De Nederlandse consument blijft meestel trouw aan zijn favoriete winkels, en daarbij zal ook de taal een rol kunnen spelen, de Amazon website is immers geheel in het Engels. Daarnaast is de bekendheid van Amazon in Nederland relatief klein.

De afschaffing van Amazons verzendkosten zou wel een doorbraak kunnen betekenen voor de online shopper. Wanneer gratis verzending vaker aangeboden wordt zullen andere webshops zich immers geneigd voelen hetzelfde te doen.

Wij namen de proef op de som en doorliepen het bestelproces van Amazon.co.uk. Aangekomen bij het betaalgedeelte werd een flinke 11 pond aan verzendkosten gerekend voor onze bestelling van een paar schoenen en een computergame! Annuleer bestelling! Naar verluidt zouden de veranderingen voor de feestdagen doorgevoerd moeten zijn.   

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan