menu
lightspeed ecommerce

Amazon onenigheid over prijs e-books

Amazon.com heeft onenigheid met uitgeverij Macmillian over de prijzen waartegen het bedrijf hun e-books verkoopt. Macmillian vindt dat de verkoop van duurdere hardcovers tegengegaan wordt door de lage prijzen die Amazon vraagt voor e-books.

Amazon biedt al haar e-books voor hun e-reader Kindle voor $9,99 aan. Het bedrijf wil de prijzen voor de e-books laag houden om concurrenten als Sony en Apple voor te blijven. Uitgeverij Macmillian is het er niet mee eens dat hun publicaties tegen deze lage prijzen verkocht worden omdat het de verkoop van de papieren versie ervan negatief zou beïnvloeden. 

Door de onenigheid tussen Amazon en Macmillian waren de uitgaven van Macmillian afgelopen zaterdag zelfs niet verkrijgbaar op Amazon. Door de reactie van de uitgever op het prijsmodel van Amazon zag de etailer zich genoodzaakt de titels uit de handel te halen.

Amazon laat op het Kindle Forum weten hun onvrede met het prijsmodel dat Macmillian voorstelt duidelijk geuit te hebben. Macmillian wil dat nieuwe titels vanaf maart worden aangeboden tegen prijzen vanaf $12,99 tot $14,99 en tegen lagere prijzen naarmate de boeken ouder worden.

Amazon zegt dat er echter niets anders op zit dan toe te geven aan de eisen van Macmillian, aangezien de uitgeverij een grote speler is op de wereldwijde markt en Amazon de titels die zij uitgeven wil blijven aanbieden.

Verder stelt Amazon dat andere uitgevers dit als een mogelijkheid zouden kunnen zien om scherp geprijsde e-books aan te bieden als een alternatief.

Amazon verkoopt op het moment zo’n zes e-books tegenover tien papieren boeken wanneer titels te verkrijgen zijn in beide versies.

bron: Inside Retailing      

   

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan