menu
lightspeed ecommerce

Amazon Key laat bezorger in huis

Amazon heeft Amazon Key gelanceerd. Een dienst, alleen beschikbaar voor Prime-abonnees, waarmee consumenten pakketbezorgers – maar bijvoorbeeld ook hondenuitlaters of schoonmakers – toegang tot hun woning kunnen geven. Hiervoor is wel Amazon’s beveiligingscamera Cloud Cam en een compatible smartlock vereist.

Amazon heeft Amazon Key vandaag officieel gelanceerd. Uiteraard om ervoor te zorgen dat de levering van pakketjes nog vlekkelozer verloopt, maar het bedrijf ziet de dienst ook als een oplossing voor mensen die familie, vrienden, de hondenuitlaatservice of een schoonmaker willen binnenlaten terwijl ze zelf niet thuis zijn.

Amazon wil last-mile-delivery optimaliseren

Eerder deze maand schreven we al dat Amazon bezig is met verschillende manieren die de last-mile-delivery verder moeten optimaliseren. Zo zou het samenwerken met een fabrikant van een soort kentekenplaat-kluis, zodat de bezorger bij de autosleutels kan en zo een pakketje in de auto kan achterlaten. Ook zou Amazon werken aan een slimme deurbel, zodat pakketjes in huis afgeleverd kunnen worden.

Cam en slim slot nodig

Amazon Key is niet zozeer een slimme deurbel, maar qua uitwerking komt het wel op hetzelfde neer. De consument die gebruik wil maken van Amazon Key, bestelt bij Amazon de Amazon Key In-Home Kit ($250), die bestaat uit de Amazon Cloud Cam en een compatible smartlock. Met een daarbij behorende app kunnen consumenten vervolgens de bezorging live volgen of achteraf een videoclip ervan terugzien. Ook krijgen ze meldingen wanneer de deur wordt ontgrendeld.

Tags

Reacties