Amara opent webwinkel in België

Amara opent webwinkel in België

Amara, dat allerlei dingen voor in het huis verkoopt, gaat haar webwinkel ook in België lanceren. België wordt daarmee de tiende markt waar Amara een gelokaliseerde website opereert. De aangekondigde lancering volgt na een sterke groei in Europa.

Na een aantal jaren van groei in Frankrijk en Duitsland, vertelde Amara Ecommerce News vorige maand dat het plannen had om de infrastructuur te gebruiken die het in werking had gezet om uit te breiden naar andere landen in Europa. En de eerste markt op die planning is België, waar het later deze maand haar webwinkel zal lanceren.

De Belgische website zal zich richten op Franssprekende klanten, aangezien die nu hun heil zoeken bij de bestaande Franse website. Volgens Amara, gebruiken zes op de tien Belgische klanten momenteel de Franse versie. “Door een compleet gelokaliseerde website te lanceren, bieden we onze klanten een betere en meer gepersonaliseerde ervaring die volledig is aangepast aan hen en hun behoeften”, zo zegt de Britse lifestyle-retailer.

Europese omzet Amara groeit hardst

In Oktober 2014 ging Amara voor het eerst de landsgrenzen over, toen het haar webwinkel in Frankrijk opende. Sindsdien is de omzet vanaf het Europese vasteland significant toegenomen, met gemiddeld 100 procent groei elk jaar. Op dit moment maakt de Europese omzet voor 21 procent deel uit van de totale omzet van het ecommerce-bedrijf.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten