menu
lightspeed ecommerce

Affiliate marketing New York #ASE11

affiliate marketing conference new york ASE11Vandaag is het alweer de laatste dag van de Affiliate Summit Marketing Conference 2011, een affiliate marketing congres dat twee keer per jaar gehouden wordt. Dit keer in New York, uitverkocht, en zoals gewoonlijk een waanzinnig succes boordevol nieuwe trends en ontwikkelingen.

Affiliate marketing
Affiliate marketing is een vorm van reclame waarbij er meestal niet wordt afgerekend op basis van periode, klik of zichtbaarheid, maar op basis van resultaat. De beloning voor de affiliate – de publisher die een bepaald product of campagne promoot – staat daarmee vooraf niet vast maar is afhankelijk van het werkelijke resultaat.

Affiliate marketing is daarmee een vorm van marketing die het dichtste bij no cure no pay komt. Bedrijven zoals Wehkamp, Bol.com, en andere webwinkels bieden campagnes aan terwijl grote uitgevers als Sanoma, De Telegraaf en vele anderen, de campagnes plaatsen.

In Nederland staat het eigenlijk nog in de kinderschoenen. De reisbranche heeft wat successen behaald en natuurlijk zijn er wat bedrijven op affiliate marketing gericht, maar dat het nog vele malen groter kan, is eigenlijk iedereen wel eens. Amerika liep lange tijd ver voorop met affiliate marketing. Amazon heeft een groot deel van het succes van de winkel te danken aan de vele websites die naast content regelmatig allerlei banners met boeken en andere artikelen plaatsten.

Affiliate Conference East 2011, New York
De affiliate marketing conference in New York is compleet uitverkocht. Op Twitter is het te volgen met hashtag #ASE11 en erover gesproken wordt er zeker. Met meer dan vierduizend experts, en alweer de achttiende keer dat het evenement gehouden wordt is het een evenement dat eigenlijk in Nederland ook eens georganiseerd zou mogen worden. Om een beeld te krijgen van de conference zelf, de eerdere editie dit jaar in het westen trok ongeveer het volgende publiek.

Conference duurt drie dagen
De aftrap voor deze versie, is voor Marc Ostrofsky. Als je online naar hem zoekt kom je een vermelding in het Guinness Book of World Records tegen voor het verkopen van de domeinnaam Business.com voor $7.5 miljoen. Wat velen niet weten is dat hij in dezelfde periode ook eBusiness.com verkocht, voor tien miljoen dollar.

Marc begint uiteraard zijn presentatie met wat cijfers, vertelt hoe affiliate marketing in de kinderschoenen staat en hoe snel het allemaal gaat. Zelf is Marc op de beurs meer bezig met het interviewen van startups, en loopt hij met een hele cameraploeg rond. Zo zou hij bezig zijn met een tv-show rond de beurs. Mochten we binnenkort de filmpjes vinden laten we het zeker weten.

Wat is beter? CPA of CPS?
Dan de highlights zoals we ze via Twitter vonden. Een van de meest spraakmakende presentaties was een ‘battle’ tussen experts waarbij de stelling was: “Wat is beter? CPA of CPS? Twee vormen die ook bij Nederlandse affiliate marketing netwerken worden ingezet. Bij de eerste versie moet alleen actie worden ondernomen, zoals een inschrijving bij een nieuwsbrief, gratis testversie etc. Bij CPS moet er werkelijk een sale zijn bereikt, wat lastiger is maar normaal gesproken wel een hogere commissie kent. CPA past meer bij de zoekmachine marketeers, terwijl CPS betere resultaten boekt bij mensen die er echt hele pagina’s op de website aan spenderen. Uiteraard hebben we geen winnaar gevonden.

Hoe maak je een webinar winstgevend?
Nederlandse affiliate marketeers starten, in navolging van enkele mensen die inmiddels ook in ons land hebben bewezen dat het werkt, ook steeds vaker met het geven van gratis webinars om dan uiteindelijk bij succes met een vervolg wat te kunnen verdienen. Bijvoorbeeld door adviezen achteraf, het verkopen van ebooks of vervolgpresentaties. Maar hoe verdien je hier nu geld mee? Lewis Homes belooft zes cijfers opbrengst als je webinars geeft volgens zijn succesformule.

Affiliate marketing en SEO
Affiliates in Amerika zouden toch zijn geraakt door de Google Panda Update? Inderdaad hebben velen ermee te maken en een van de beter scorende presentaties ging dan ook over affiliate marketing, Social Media & SEO. De presentatie is hieronder ingevoegd maar in het kort: Zorg gewoon voor voldoende eigen content.Vandaag de laatste dag!

Vandaag sluit de Affiliate Summit Conference 2011 East, maar niet zonder presentaties van Bryan Eisenberg, ons zeer bekend door zijn bestsellers Always Be Testing & Call to Action, zijn  blogs en Youtube filmpjes, samenwerkingen met Get Elastic, etc. Andere presentaties die mij aanspreken zijn ‘Secrets to Buying Established Websites for Profit’ en The Importance of Relationships in Affiliate Marketing. Toevallig spreek ik deze donderdag een van de adverteerders voor een van mijn grootste affiliate campagnes. Want ook wij als publisher maken er regelmatig gebruik van.

Zo te zien een inspirerende beurs met elke dag wel presentaties die de moeite waard zijn! Natuurlijk zeer Amerikaans en wij draaien vooral Nederlandse campagnes. Het netwerken en kennismaken is daarmee voor ons van iets minder belang maar de presentaties, slides en filmpjes zoeken wij zeker even op.

 

Tags

Reacties