menu
lightspeed ecommerce

Affiliate bureau deelt uit op verjaardag

affiliate bureau is jarigDaisycon is jarig en viert dat samen met de mensen die ervoor hebben gezorgd dat het bedrijf deze mijlpaal heeft kunnen bereiken. Ze betalen tien procent extra uit over alle commissie die de publishers weten te verdienen in de maand november. 

Affiliate marketing is een vorm van reclame waarbij je zelf aangeeft wat je over hebt voor een klik (bezoeker) lead (geinteresseerde) of sale (werkelijke verkoop). Publishers, zoals website eigenaren, kunnen jouw advertenties plaatsen of verwijzen naar je website en op deze manier commissie verdienen aan jouw omzet. De kosten die jij kwijt bent voor je reclame is dus variabel en afhankelijk van het effect van de reclame.

Het is een vorm van reclame die mede door de opkomst van social media en de groei aan kleine bloggers en online uitgevers nog steeds groeit en doordat je zelf kunt kiezen voor adverteerder, publisher en alles bijna op maat mogelijk is, kan affiliate marketing voor een webwinkel zowel als adverteerder als als publisher interessant zijn.

Daisycon is een bureau dat optreedt als tussenpersoon tussen de adverteerders en publishers. Het is een van de eerste spelers op de Nederlandse markt die zich specialiseerde in affiliate marketing met domeinnamen als kliks.nl en affiliate.nl, en tegenwoordig gewoon onder de eigen naam Daisycon. Eerder dit jaar heeft Daisycon aangegeven een nieuw systeem te lanceren waarmee ze ook de Duitse markt kunnen veroveren. Of dat ook werkelijk zal lukken is de vraag want in het buitenland is affiliate marketing vaak al enkele jaren op weg, en de adverteerders en publishers kiezen toch graag een bureau dat al bewezen heeft de power in huis te hebben om snel iets te bereiken. In Nederland is het wel een van de meer populaire bureaus, met naar eigen zeggen een miljoen kliks per dag en tienduizenden publishers die gebruik maken van de mogelijkheden van het bedrijf.

Affiliate marketing werkt alleen als je goed kunt samenwerken. Adverteerder, bureau en affiliate zijn alle drie afhankelijk van elkaar en Daisycon had het nooit gered zonder de tienduizenden affiliates die het bureau inmiddels kent. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan deelt het bureau dan ook graag uit en betaalt het alle affiliates tien procent extra uit over alle commissie die in de maand november bereikt wordt.

Een mooie actie van een bedrijf dat aantoont dat het de afhankelijkheid van publishers blijkbaar goed begrijpt.

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan