Advisie lanceert Webshop Connector voor Exact

De orders van jouw Magento-webwinkel geheel geautomatiseerd binnen laten komen in een Exact Online-boekhouding. Dat is wat de nieuwe connector van Advisie doet. Daarmee zijn ze zeker niet de eersten maar naar eigen zeggen wel zeker het overwegen waard.

Als webwinkelier wil je waarschijnlijk het liefste een boekhoudpakket dat direct communiceert met je webwinkel. Met de combinatie van Exact en Magento is dat mogelijk, maar dan is er wel een tussenstuk nodig. We schreven eerder over de koppeling van Dealer4Dealer die werd gepresenteerd op Exact meets Magento, maar op Exact Live lanceerde Advisie met de Webshop Connector een nieuw alternatief, dat volgens Martin de Sain, communicatiemedewerker bij het bedrijf, enkele unieke eigenschappen heeft en daardoor al snel het overwegen waard is.

“Om te beginnen worden orders via deze connector automatisch in de boekhouding geplaatst. Er is dus geen handmatig handelen meer voor nodig. Je hoeft niet in de backend van Magento telkens iets door te sturen,” geeft Martin aan. Daarnaast is Advisie naar eigen zeggen wat flexibeler met de opties. “Zeker in de meest uitgebreide connector, waar het ook ‘custom mapping’ toestaat. Je kunt dus via vrije velden je webwinkel en boekhouding perfect op elkaar afstemmen. De koppeling biedt ook tweeweg-synchronisatie tussen beide programma’s. Je bepaalt dus zelf of de gegevens uit je boekhoudprogramma leidend moeten zijn of de data uit je shop. Gegevens worden realtime bijgewerkt, dus je hebt gelijk meer inzicht in je orders.”

Testen via twee demo’s
Nu is overstappen waarschijnlijk een hele klus en zit je tijdens de feestdagen niet te wachten op allemaal gerommel in je administratie en webwinkel. Maar daar heeft het bedrijf wat op gevonden. Met een persoonlijke demo-webwinkel en demo van Exact Online kun je de software helemaal doortesten zonder dat er iets aan je eigen data moet gebeuren.

Maar het echte verschil zit hem misschien nog wel in de ontwikkelaar zelf. Advisie is met zo’n 65 werknemers een van de grootste partners van Exact en heeft dus ook al diverse oplossingen voor Exact gerealiseerd. De ecommerce-markt is voor hen dan wellicht een nieuwe richting maar wel eentje die het bedrijf serieus neemt. Voor komend jaar is de verwachting dat er zo’n vijftig webwinkels gebruik zullen gaan maken van de nieuw gelanceerde koppeling, die ook beschikbaar is in het Exact Appcenter.

Ontvang meer artikelen zoals deze via e-mail

Gerelateerde berichten