Active Ants: 50% groei, mede dankzij de Autostore

Active Ants: 50% groei, mede dankzij de Autostore

Een jaar geleden kondigde Active Ants de Autostore aan. Deze orderpick-machine draait inmiddels al een halfjaar in de magazijnen van het e-fulfilmentbedrijf en heeft er mede toe geleid dat Active Ants 50 procent is gegroeid. Het bedrijf is nu bezig met het aanschaffen van een automatische inpakmachine.

Active Ants kondigde vorig jaar september de Autostore aan. Deze geautomatiseerde magazijnrobot van het Noorse bedrijf Hatteland heeft volgens de e-fulfilmentspeler alle verwachtingen waargemaakt: snellere orderpicktijden, minder fouten, geen stof op de producten, extra beveiligde opslag en zeer weinig electriciteitsverbruik.

Vijftig vacatures

Een jaar nadat de beslissing tot robotisering werd genomen, blikt Active Ants terug. “Hij draait perfect, we zijn er echt heel enthousiast over”, zo zegt mede-eigenaar Jeroen Dekker. ” Je gaat natuurlijk aan de slag met een heel innovatief opslag- en orderpickingsysteem. Potentiële klanten denken ‘dit bedrijf loopt voorop’ en dat is ook zo vinden wij.”

Mede door de komst van de Autostore heeft Active Ants met 50 procent kunnen groeien het afgelopen jaar en heeft het momenteel vijftig vacatures openstaan. Het is onder meer op zoek naar inpakkers, orderpickers en medewerkers retouren en inslag.

Succesvolle crowdfunding-campagne

Volgens Dekker is door de sterke groei ook een aantal nieuwe behoeftes ontstaan binnen het bedrijf, waaronder een behoefte aan werkkapitaal. In januari zette het daarvoor een crowdfunding-campagne op via Geldvoorelkaar. Het streefbedrag was 600.000 euro en dat heeft Active Ants binnen twee weken tijd opgehaald, zo vertelt Dekker.

Laatste investering: automatische inpakmachine

Active Ants is nu bezig met het aanschaffen van een automatische inpakmachine. Deze robot scant producten, snijdt het karton exact op maat, pakt in, etiketteert en bedrukt vervolgens de verpakking in de kleuren van de klant. “Als het goed is staat die machine eind deze maand bij ons te werken.”

Ontvang meer artikelen zoals deze via e-mail

Gerelateerde berichten