menu
lightspeed ecommerce

AceShop mixt Joomla met OpenCart webwinkel

AceShop mixt Joomla! met OpenCart webwinkelBij het beginnen van een webwinkel kun je kiezen uit diverse gratis (open source) of betaalde webwinkelsoftware-pakketten. Maar welke kies je? Als je al een website hebt die runt op Joomla, of je hebt al ervaring met dit CMS opgedaan, dan kun je ook voor je webwinkel kiezen voor Joomla. Zo is er AceShop, dat naar eigen zeggen het beste van OpenCart en Joomla combineert.

Er zijn diverse Joomla-oplossingen die je kunt gebruiken als je een webwinkel wilt runnen. De bekendste en meest gebruikte is waarschijnlijk Virtuemart. Populair, onder andere door de honderden extensies die er voor ontwikkeld zijn, maar ook omstreden door de langzame updates, veiligheid (dan wel met name oudere versies) en structuur van de software. Ondanks dat Virtuemart dus misschien enorm populair is onder Joomla!-gebruikers, zijn er wel alternatieven zoals RedShop, Tienda, HikaShop en MageBridge (dat een brug vormt tussen Joomla en Magento).

AceShop vormt een brug tussen OpenCart en Joomla. Of zoals de makers het zeggen: “We ontwikkelden AceShop zodat je kan genieten van de kracht en flexibiliteit van OpenCart en het gemak van Joomla direct in je Joomla-site.” Het bestaat al even maar recent is versie 3.0 hiervan uitgekomen. Enorm grote veranderingen biedt deze update niet, het is voornamelijk een grote bugfix. Zo werkte coupons niet goed in de vorige versie, en waren er andere problemen ontdekt. Ondanks dat de updates klein zijn, is het best een prima pakket voor mensen die graag met de verschillende open source-pakketten stoeien. Zowel OpenCart als Joomla! zijn al even toegankelijk en kennen beiden een grote gebruikersgroep. Voor hen is de vernieuwde versie van AceShop zeker een mogelijkheid.


Voorbeeld van een webwinkel die is gemaakt met AceShop.

Webwinkel met Joomla en OpenCart
Het mooie van AceShop is dat wanneer je bijvoorbeeld een betaalmethode wilt gebruiken die er niet standaard bij zit, je gewoon gebruik kunt maken van alle extensies die er zijn voor OpenCart. Zo kun je in een handomdraai iDeal toevoegen aan je webwinkel. Er is een gratis versie van AceShop waarmee je gewoon uit de voeten moet kunnen. Maar er zijn ook betaalde varianten, waarbij de prijzen variëren van 59 dollar voor een halfjaar tot 499 dollar voor altijd. Tot 30 april aanstaande kun je een betaald pakket of een AceShop-teme met 25% korting kopen door de kortingscode ‘APRIL30’ te gebruiken.

Update: 26 april 2013: Banned in de extensions-store?
De update van AceShop 3.0 is net een week oud en 3.0.2. zelfs vanmorgen pas gepubliceerd dus het leek allemaal er goed uit te zien maar na een tip van een twitterende webwinkelier, komen we erachter dat AceShop momenteelPermanently suspended is due to Terms of Service violations.” Joomla! lijkt AceShop dus momenteel niet te steunen en ‘permanently suspended’ klinkt natuurlijk ook niet best voor de nabije toekomst. Iets om nog even uit te zoeken!

Aceshop permanently banned by Joomla!?
To be continued?!

 

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch