lightspeed ecommerce

Aandeel Ebay stijgt maar door!

aandeel ebay stijgt maar doorEbay doet het lekker op de beurs. De aandelen waren nog nooit zo hoog de afgelopen zes jaar en analisten voorspellen mooie tijden voor de van origine online marktplaats. “Ebay heeft een unieke positie om te profiteren van de aanhoudende, wereldwijde verschuiving richting ecommerce.”

Deze uitspraak komt uit de mond van analist Sanjay Sakhrani van de Amerikaanse bank Keefe, Bruyette & Woods. Ebay krijgt van hen een ‘Outperform’-rating, wat inhoudt dat de analisten verwachten dat het aandeel boven de gangbare marktontwikkeling gaat presteren. Sakhrani heeft daarbij een prijsdoel van 50 dollar gegeven en gewezen naar de aantrekkelijke waarde van de aandelen van Ebay, diens voortdurende groei in het buitenland en diens vermogen om het marktaandeel te vergroten.

PayPal blijft groeien
Ebay haalt tegenwoordig 57 procent aan omzet uit de online marktplaats die het van origine is en 38 procent uit de door hen overgenomen betaaldienst PayPal. Ebay verwacht dat de groei van PayPal zal blijven toenemen en dat die tak uiteindelijk groter zal worden dan die van de marktplaats. Een van de ontwikkelingen waar dit jaar sterk op wordt ingezet is de mogelijkheid om PayPal ook in offline winkels te kunnen gebruiken.

Ebay en ecommerce
De rest, ongeveer vijf procent, komt voort uit hun marketing- en ecommerce-afdelingen, waaronder bijvoorbeeld Magento valt. Afgelopen jaar is sterk ingezet op de lancering van X.com. Dit wordt volgens Ebay de motor waarin alle onderdelen van het bedrijf samenkomen.

Ecommerce neemt toe dankzij smartphone
Twee maanden terug zag Ebay in het eerste kwartaal de nettowinst met twintig procent toenemen, dankzij hogere inkomsten via PayPal en verkopen via diens ecommerce-sites, en de omzet met 29 procent. “De algemene verwachting is dat het volgende decennium de verspreiding van ecommerce zal zien, daarbij vooral geholpen door een wereldwijd toegenomen bekendheid van de smartphone”, zo schrijft Sakhrani in een brief aan beleggers. “Wij geloven dat Ebay een unieke positie heeft om te profiteren van en te verdienen aan de verschuiving van commercie, betalingen en marketing door het aanbieden van een one-stop-shop-oplossing voor winkeliers dankzij een combinatie van de drie bedrijfssegmenten van Ebay.”

Het aandeel van Ebay sloot gisteravond op $43.50 en dat is de hoogste koers sinds januari 2006.

View the full EBAY chart at Wikinvest

 

Gerelateerde berichten