menu

9 Straatjes combineert offline met online

9 Straatjes combineert offline met onlineDe 9 straatjes in Amsterdam heeft het mogelijk gemaakt om in dat winkelgebied zowel offline als online te winkelen. Oftewel, liefhebbers kunnen er dag en nacht shoppen! Overdag shoppen klanten in de winkels zelf, na sluitingstijd gaan ze online verder.

Dat laatste doen ze door de QR-code in te scannen die op de etalages bevestigd zijn. Betalen kan direct met de mobiel en binnen 1 à 2 dagen wordt de bestelling thuisbezorgd. Nu is online shoppen bij de winkels van de 9 straatjes niks nieuws, dat kon al langer via 9straatjesonline.com. Maar voor de klant is het wel zo leuk om ook na sluitingstijd door de straatjes te kuieren en mochten ze nou iets leuks tegenkomen in de etalage dan is het bestellen van dat artikel zo gepiept. Volgens PayPal is 9 Straatjes hiermee het eerste winkelgebied van Europa waar je 24 uur per dag kunt shoppen door te betalen met je mobiel.

Bestellen via QR-codes
Voor het kunnen shoppen na sluitingstijd moet de consument wel de QR-codes kunnen scannen. Dat kan met een reguliere QR-codescanner, maar 9 Straatjes heeft ook een speciale app voor iPhone-bezitters, waar een QR-codescanner in zit. Volgens Eelco van Wijk, de algemeen directeur van PayPal Benelux, is het na sluitingstijd verder kunnen shoppen een logische ontwikkeling. "Twee derde van de Nederlanders tot 35 jaar geeft aan al met hun tablet of mobiele telefoon te betalen of verwacht dat op korte termijn te gaan doen. Met dit initiatief willen we laten zien dat mobiel shoppen makkelijk, handig en vooral leuk is."

Lancering vanavond!
De officiële lancering is vanavond, direct na sluitingstijd van de webwinkels zelf en uiteraard is Webwinkel Weblog dan van de partij. Het project zal in eerste instantie tot het eind van dit jaar lopen. In de loop van volgend jaar worden waarschijnlijk de offline betaalmogelijkheden in winkels uitgebreid, iets wat in Amerika ook al gaande is. Daar hebben enkele grote winkelketens, waaronder Home Depot, de offline betalingsmogelijkheden van PayPal al in hun winkels geïntegreerd.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch