menu

3V Card: De prepaid ecommerce creditcard

3V Card: de prepaid ecommerce creditcardCreditcards; hier in Nederland zijn we er niet zo bekend mee als bijvoorbeeld in Amerika. En vooral jongeren bezitten dit plastic kaartje niet, terwijl ze het wel vaak willen kunnen gebruiken, onder andere bij online shoppen in buitenlandse webwinkels. De 3V Card wil in deze behoefte voorzien.

In veel buitenlandse webwinkels red je het niet met iDeal of je PayPal-account. Dan ben je toegewezen op je creditcards. Maar wat als je die niet hebt? 3V, een partner van Visa, heeft daarom de 3V Card in het leven geroepen. Je kunt er wereldwijd waar Visa wordt geaccepteerd mee betalen. Het is zelfs mogelijk om er geld mee op te nemen bij een geldautomaat.

Vooraf saldo betalen
De 3V Card gebruik je gewoon als een creditcard, maar je bepaalt en betaalt vooraf je saldo. Na eenmalig tien euro te hebben betaald (voor de kaart) kun je er geld opzetten. Tot 150 euro per keer, met een maximum van 2500 euro per twaalf maanden. Heel veel kan er dus niet op, maar voor wat online aankopen uit webwinkels, maar ook voor game-downloads en apps moet het zeker voldoende zijn.

Handig voor jongeren én hun ouders
3V liet onderzoek uitvoeren naar jongeren en geld en daaruit bleek dat deze leeftijdsgroep het minst vaak een creditcard bezit, terwijl het online wel het meest koopt. Vaak lenen ze dan een creditcard van iemand. Maar volgens 3V kan hun kaart ook goed worden ingezet door ouders die het als alternatief voor het traditionele zak- of kleedgeld kunnen gebruiken.


(Klik voor groter, leesbaar formaat.)

“Maar ook als je kind op reis gaat of in het buitenland gaat studeren. Veel ouders zien dan zo’n royale creditcard niet zitten, maar willen niet dat hun kind in de knel komt bij dagelijkse uitgaven of in noodsituaties. Met de 3V card kan je gecontroleerd – eventueel op afstand –  bijstorten wanneer je wil”, aldus Angelique van Grinsven van 3V.

Er worden geen persoonsgegevens aan de ‘prepaid Visa-card’ gekoppeld en je krijgt geen afschriften thuis. De 3V Card is online te koop en vanaf eind januari ook in alle Primera-winkels in ons land.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch