lightspeed ecommerce

25 jaar dot com

In maart van dit jaar is het 25 jaar geleden dat Symbolics.com het eerste ‘dot com’ domein registreerde. Voor de gelegenheid worden de 25 belangrijkste namen uit de geschiedenis van .com benoemd. Enkele webwinkels behoren tot de genomineerden.

Met de lancering van het .com domein in 1985 was het commerciële internet geboren. In de jaren die volgden groeide het .com domein uit tot de meest gebruikte en meest internationale extensie. Dit heeft geresulteerd in zo’n 84 miljoen geregistreerde .com domeinen vandaag de dag!

Verisign, beheerder van het .com domein, heeft een complete website gewijd aan de vijfentwiintigste verjaardag van .com. De feestelijkheden vanwege deze mijlpaal beginnen op 16 maart met een feest in Washington DC. Verisign rijkt op dit gala vier onderzoeksbeurzen uit van ieder $75.000. Daarna zal er ook nog een gala plaatsvinden in San Francisco, waar de 25 meest invloedrijke namen uit de geschiedenis van het .com domein (of moeten we zeggen het internet?) bekend worden gemaakt.

Voor deze verkiezing zijn er 75 genomineerden. Natuurlijk ontbreken namen als Bill Gates en Google niet in de lijst, en ook verschillende ecommerce bedrijven zijn te vinden bij de genomineerden. Onder andere Amazon.com, Ebay en Walmart zijn in de race namens de internet retailers.

Bekijk de gehele lijst op 25yearsof.com en laat ons weten welke .com guru jij nog mist in de lijst!

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten