menu
lightspeed ecommerce

2,6 miljard omzet voor pop-upstores in UK

€2,6 miljard omzet voor pop-upstores in UKDe pop-upstore is populair in het Verenigd Koninkrijk. De 23.400 mensen die in een jaar tijd gezamenlijk zo’n 10.000 winkelpanden tijdelijk hebben bezet hebben met deze nieuwe retail-variant 2,1 miljard pond, ofwel 2,6 miljard euro, aan omzet gehaald. En deze markt zou nog veel harder kunnen groeien als er niet nog veel onnodige barrières zouden zijn.

Dit blijkt uit onderzoek van the Centre for Economics and Business Research (CEBR) en communicatiebureau EE. Hieruit blijkt ook de verwachting dat de pop-upretailmarkt met 8,4% zal groeien in de komende twaalf maanden. Het zal hiermee bijna 2,5 keer zo hard zal groeien als de traditionele retailindustrie. Pop-upondernemers zetten het afgelopen jaar zo’n 2,6 miljard euro om, wat overeenkomt met 0,6% van de totale retailomzet in de UK.

Minder obstakels is hardere groei
Al deze cijfers zijn natuurlijk hartstikke mooi, maar volgens het CEBR kan de groei van de pop-upindustrie in het Verenigd Koninkrijk zelfs nog harder groeien als de barrières verminderd of weggenomen zouden worden. “Dan kan groei met dubbele cijfers makkelijk plaatsvinden.” Volgens het CEBR zijn de meest significante obstakels het gebrek aan flexibele kortetermijncontracten voor het huren van winkelpanden, het vinden van geschikte winkelruimte, weinig meewerkende bedrijfskosten en rentes en het gebrek aan toegang tot technologie, zoals bijvoorbeeld het twee weken lang moeten wachten op een bekabelde internetverbinding.

Populaire pop-upstores

EE heeft inmiddels samen met Appear Here, de Britse marktplaats voor pop-upruimte, het British Retail Consortium en een handjevol pop-upondernemers de Pop-Up UK-campagne gelanceerd. Met als voornaamste doel drieduizend ondernemers een pop-upwinkel te laten opzetten binnen nu en drie jaar.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch