lightspeed ecommerce

11% van Nederlanders treurt niet als winkelstraat verdwijnt

11% van Nederlanders treurt niet als winkelstraat verdwijnt

Ruim één op de tien Nederlanders zou het eigenlijk wel prima vinden wanneer de winkelstraat verdwijnt en er alleen nog maar webwinkels zouden bestaan. Vooral onder jongeren geldt dit sentiment en procentueel zijn het ook meer mannen dan vrouwen die liever webwinkels dan stenen winkels zien.

Dit blijkt uit een rondvraag van Acties.nl onder 1.115 Nederlanders. Iets minder dan de helft (48 procent) van alle Nederlanders geeft ook aan minder vaak een dagje te gaan shoppen, vanwege het ruime aanbod van webwinkels. Bij jongeren gaat het hier zelfs om 59 procent.

Opdringerig personeel en drukte

Het is niet alleen dat webwinkels soms lagere prijzen of een ruimer assortiment aanbieden dan stenen winkels, de winkelstraat roept ook irritaties op bij consumenten. Zo ergert 80 procent van de Nederlanders zich aan opdringerig personeel. Voor 44 procent van de consumenten is dit zelfs een reden om vaker online te shoppen. Ook drukte wordt genoemd als grote irritatie: voor de helft van de ondervraagden is dit reden om de uitverkoop te mijden.

63% wil meer Nederlandse deelname aan Black Friday

In het onderzoek werd er ook even stilgestaan bij Black Friday, dat morgen plaatsvindt in zowel de winkelstraat als online. Uit de enquête blijkt dat 63 procent van de consumenten graag ziet dat er meer Nederlandse retailers meedoen aan deze dag vol kortingen en aanbiedingen. Bij de jongeren is het zelfs 72 procent dat deze mening deelt. Black Friday wordt door één op de acht Nederlanders benut om kerst- en sinterklaasinkopen te doen.

Winkelstraat

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten