menu

100 miljoenste iDeal betaling

De 100 miljoenste iDeal betaling is een feit. Sinds de start in 2005 werd de online betaalmethode ongekend populair.

iDeal werd in oktober 2005 opgericht door een aantal Nederlandse banken. Inmiddels kunnen klanten van acht Nederlandse banken met de betaalmethode online betalen via hun eigen bank.

In een tijd waarin voor velen online betalen nog ‘eng’ was trok iDeal veel consumenten over de streep. Internetbankieren was immers al wat langer bekend. IDeal maakte online betalen ook bereikbaar voor online shoppers zonder creditcard.    

Uit marktonderzoek van Currence, eigenaar van iDeal, blijkt dat gemak en snelheid de belangrijkste succesfactoren van de betaalmethode zijn. Veel gebruikers bleven iDeal gebruiken nadat ze het voor de eerste keer gebruikten.

Door het bereikbaar maken van online betalen en het zorgen voor vertrouwen bij de consument gaf iDeal een grote boost aan de Nederlandse ecommerce. Wijnand Jongen, directeur van de thuiswinkelorganisatie, zegt hierover: “IDeal is een echte accelerator voor de Nederlandse thuiswinkelmarkt geweest. Zonder dit door ons gevraagde betaalmiddel zou de Nederlandse ecommerce niet zo groot zijn als het nu is.” 

In het afgelopen jaar is het aantal betalingen met iDeal met 63% gestegen. Binnenkort zal ook Triodos bank toetreden tot iDeal.

bron: Currence

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan